Titulinis » Naujienos » I-o diviziono atkrintamosios: laukia kovo beprotybė

I-o diviziono atkrintamosios: laukia kovo beprotybė

2013-02-26
hockey.lt informacija
Po Nacionalinės ledo ritulio lygos tarybos sprendimo rengti atkrintamąsias varžybas divizione jaučiamas susidomėjimas ne tik savo konferencijos varžybomis, tačiau ir kitų komandų rezultatais kitose konferencijose. Priežastis paprasta – norint nuspėti kam ar su kuo teks varžytis atkrintamosiose, reikia domėtis visų trijų regionų ledo ritulio rezultatais.
Kas domisi sportu visame pasaulyje, žino jog Amerikos studentai kovo mėnesio krepšinio atkrintamąsias NCAA lygoje vadina „kovo beprotybe“. Panašu, jog Nacionalinėje ledo ritulio lygoje bus tas pats. Artimiausią mėnesį.
 
Tad pats laikas likus mėnesiui iki reguliariojo sezono pabaigos žvilgtelti į situaciją divizione ir pabandyti išsiaiškinti, kokios gi komandos realiausiai pretenduoja tęsti kovą. Kovą, kuri šiemet bus niekad įdomi, mat iš I-ajame divizione karaliaujančių „Vakarų“, sostą kėsinasi atimti „Rytų“ naujokai, kurie iškart įnešė sumaištį į ramų Vilniaus ledo ritulio gyvenimą.
 
Kauno „Bizonai-1“, kandidatas numeris 1 – spėjamas koeficientas 3,00. Niekas net neabejoja, jog atkrintamosiose pirmąją vietą skaičiuojant taškų koeficientą užsitikrins Kauno „Bizonai“, kurie neturi jokių konkurentų savo konferencijoje. Tiesa, pavydūs liežuviai plaka, jog „Bizonai“ pirmi taps su „blatu“, esą nesąžininga silpnos konferencijos komandai tapti pirmai. Skeptikams reiki priminti sporto patarlę, jog „žaisdamas su silpnais stiprus nebūsi“. Tad labai tokia prognozė, jog absoliučiai pirma diviziono komanda gali kristi jau atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalyje, jei aštuntąją vietą iškovotų pavyzdžiui pajėgios Kaliningrado „Delovaja Rus 2“ ar Vilniaus „Ober-Haus“ komandos. Žinant kauniečių išmintį, brolišką pagalbą „Bizonams“ gali pasiūlyti dukterinė komanda, tačiau apie tai vėliau.
 
Klaipėdos „Baltija“, kandidatas numeris 2 – spėjamas koeficientas 2,69. Vienos įdomiausių lenktynių dėl vietos atkrintamosiose bus tarp antros ir trečios vietų. „Baltija“ turi visus šansus būti antra, tačiau likusiose ketveriose rungtynėse reikia imti maksimumą – 12 taškų. Bet koks taško praradimas „Lokių – Poseidono“ paskutinių rungtynių pergalės atveju „Baltiją“ nustumtų į trečiąją vietą. „Baltijai“ bus nelengva - Šiaulių „Ledo linija“ jau atėmė taškus dviejose rungtynėse iš trijų, savo sąskaitų turi „Delovaja Rus 2“.
 
Elektrėnų „Lokiai-Poseidonas“, kandidatas numeris 3 – spėjamas koeficientas 2,64. Pastaruoju metu banguotai žaidžiantys Rokiškyje į „barzdą“ tiesiogine žodžio prasme gavę Elektrėnų „Lokiai-Poseidonas“ teoriškai turėtų nebebarstyti taškų, juolab kad ir barstymui liko vienas kliūčių ruožas – į „barzdą“ mėgstantys duoti „Hockey punks“ vyrukai. Tiesa, pastarieji sezono finiše taškus renka gerokai geriau nei baudos minutes, tad turėtų būti rimta grėsmė Elektrėnų klubui. Tačiau ir pergalė „Lokiams – Poseidonui“ garantuotų tik trečią vietą, jei „Baltija“ susirinks savo „banką“.
 
Rokiškio „Rokiškis“, kandidatas numeris 4 – spėjamas koeficientas 2,36. Rokiškio „Rokiškis“. Komanda, kuri paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse brolžudiškame mūšyje kovos su „Juodupe“. „Juodupe“, kuriai kiekvienas taškas reikalingas kaip oras, o „Rokiškį“ iš ketvirtosios vietos gali išstumti tik maksimumą surinkę Šiauliai, kas sunkiai tikėtina.
 
Šiaulių „Ledo linija“, kandidatas numeris 5 – spėjamas koeficientas 2,12. „Ledo linija“ turėtų susirinkti viską likusiose rungtynėse, tik su įžeistos „Baltijos“ savigarba susidoroti bus sunkiau. Du kartus pr sezoną pralaimėti klaipėdiečiams – įžeidimas, tai padaryti tai pačiai komandai – koks karalius savo noru atiduotų sostą?
 
Kauno „Bizonai“, kandidatas numeris 6 – spėjamas koeficientas 1,75. Jei jau „Bizonai-2“ patektų šeštu bilietu į atkrintamąsias, kažkas tikrai gali stengtis užimti trečią vietą, tam kad susitiktų su „Bizonais-2“. Tiesa pusfinalyje lauktų antros ir septintos vietos laimėtojas, o tai jau ne itin maloni perspektyva. Tačiau Kauno klubas gali priversti gerokai pasukti galvas diviziono favoritams, norintiems sugudrauti. Beje, „Bizonai-2“ gali stengtis užimti aštuntą vietą, kad garantuotų ramų gyvenimą saviškiams. Bet čia jau sąmokslo teorija.
 
Vilniaus „Ober-Haus“, kandidatas numeris 7 – spėjamas koeficientas 1,64. Paskutines dvi vietas prognozuojame tik tam, jog reikia darbą pabaigti iki pabaigos. Dėl 7 - 8 pozicijų laukia žiaurūs mūšiai ir šioje mėsmalėje galime išryškinti vienerias rungtynes: „Ober-Haus“ - „Hockey punks“. „Pankai“ iki šios dvikovos dar turės kovą su „Lokiais“ ir jei čia jie iškovos tris taškus, mūšis su „Oberiu“ bus mirtinas. Mat laimėję ir prieš „Ober-Haus“ pankai surinktų tą patį koeficientą 1,64 kaip ir prognozuojamas „Ober-Hausui“. Yra vienas bet. Kaip laimėti ir prieš Elektrėnus, ir prieš „Ober-Haus“? Pastarajai komandai užduotis, atrodytų, paprastesnė – per likusias ketverias rungtynes ne konferencijos lyderiais galima kartą ir pralaimėti. Kad ir „pankams“. Bet reikia nugalėti „Ice wind“, „Vilkus“ ir Meteorą“. Žodžiu, visos likusios „Rytų“ rungtynės bus be galo įdomios. „Ober-Hausui“ tikslas gali būti keliamas ir kitaip – nors vienu taškeliu aplenkti „Juodupę“.
 
Kaliningrado „Delovaja Rus 2“, kandidatas numeris 8 – spėjamas koeficientas 1,62. Rusams reikia per likusias šešerias rungtynes užsidirbti pusę plius du taškus, iš viso 11, o liko dvejos rungtynės su „Ledo linija“, dvejos Su „Grifais“, vienerios su „Kirais“ ir vienerios su „Baltija“. Užduotis rusams bus nelengva, tačiau įgyvendinama. Kitu atveju, aštuntą vietą atkrintamosiose užimtų „Juodupė“, kuri net ir pralaimėjimo „Rokiškiui“ atveju turės koeficientą 1,57 ir garantuotų sau mažiausiai aštuntą vietą.
 
Prognozuojamos atkrintamųjų poros:
 
Kauno „Bizonai-1“ - Kaliningrado „Delovaja Rus-2“;
Klaipėdos „Baltija“ - Vilniaus „Ober-Haus“;
Elektrėnų „Lokiai-Poseidonas“ - Kauno „Bizonai-2“;
Rokiškio „Rokiškis“ - Šiaulių „Ledo linija“.
 
 
Visi šie koeficientai tik preliminarūs, o jei spėjimai bus ne itin tikslūs, mes tik džiaugsimės. Tai reikš, jog ledo ritulys nėra taip lengvai nuspėjamas, o ir komandos gali pranokti bet kokių orakulų prognozes.
 
Tad, tikimės intriguojančių likusių kovų.