Titulinis » Naujienos » "HC Žalgiris/DKLRM" startavo pirmajame Karpatų jaunių lygos ture

"HC Žalgiris/DKLRM" startavo pirmajame Karpatų jaunių lygos ture

2021-11-24
"HC Žalgiris/DKLRM" informacija
 Šį savaitgalį jungtinė „HC Žalgiris/DKLRM“ komanda, Lietuvos jaunių čempionato lyderė, dalyvavo pirmame Karpatų jaunių (U16) ledo ritulio lygos (Carpathian Junior Hockey League) ture, kuris vyko Lenkijoje.
 
Šioje lygoje dalyvauja 12 komandų, kurios suskirstytos į du pogrupius po 6 komandas. Kiekviename pogrupyje svečių teisėmis dalyvauja dar po vieną komandą, pastaroji į apdovanojimus nepretenduoja. Lietuvos jaunių komanda pirmuosiuose lygos turuose paskirta žaisti Raudonajame pogrupyje, kuriame varžosi su komandomis iš Čekijos, Ukrainos, Serbijos, Lenkijos bei svečių komanda iš Latvijos.
 
Pirmajame ture Lietuvos komanda po baudinių serijos 3:2 nugalėjo „JKH GKS Jastrzebie-Zdroj“ (Lenkija), be didesnio vargo 14:1 bei 7:1 nugalėjo „Morski Vovky Odessa“ ir „Kryzhynka-2006 Kyiv“ (Ukraina), 7:1 buvo įveikta ir serbų „HC Beograd komanda“. Po sunkios ir įtemptos kovos lietuviams teko pripažinti varžovų iš Čekijos pranašumą: rezultatu 1:3 pralaimėta „Pilsen Wolves“ komandai, kurie ir tapo šio pogrupio lyderiais. Tuo tarpu svečių teisėmis dalyvavusi „HS Riga“ komanda įveikta rezultatu 4:1.
 
Nuo Raudonosios grupės lyderių „Pilsev Wolves“ turnyrinėje lentelėje Lietuvos jaunimas atsilieka tik 2 taškais ir užima antrąją vietą, tačiau Lietuvos žaidėjai į varžovų vartus taikliai mušė net 36 kartus, daugiausiai iš visų pogrupyje dalyvavusių komandų.
 
Kartu su treneriais Oleg Suzdalenko, Vladimir Deev ir Benu Jakšiu jungtinė HC Žalgiris/DKLRM komanda šiais metais pretenduoja siekti aukščiausių tikslų visose varžybose bei čempionatuose.