Titulinis » Naujienos » „HC Žalgiris“ pirmą kartą sezone nugalėjo „Raketa“ klubą

„HC Žalgiris“ pirmą kartą sezone nugalėjo „Raketa“ klubą

2015-02-18
Sportas.lt informacija
Jaunimo ledo ritulio B lygoje (MHL B) ilgai lauktą revanšą pasiekė „HC Žalgirio“ klubas, kuris trečiadienį svečiuose 5:4 (3:0, 0:2, 2:2) palaužė Sarovo „Raketa“ (Rusija) pasipriešinimą ir šventė pirmą pergalę prieš šį varžovą po trijų nesėkmių iš eilės.
 
Jau pačioje rungtynių pradžioje kiekybinę persvarą gavo šeimininkai, bet žalgiriečiai gynėsi sėkmingai, o sužaidus lygiai 5 min. svečius į priekį išvedė Vladislavas Nikulinas (5:00 min.). Netrukus už grubų žaidimą „HC Žalgirio“ ledo ritulininkas Sergejus Kniazevas užsidirbo net 12 baudos min., bet svečiai vėl gynėsi sėkmingai, o po tikslių Ivano Chodulovo (9:40) bei Glebo Chvoleso (15:14) smūgių susikrovė solidų pranašumą. Po trečiojo žalgiriečių įvarčio „Raketa“ vartų ginti stojo Andrejus Suchanovas, pakeitęs Dmitrijų Bezrukovą.
 
Antrąjį kėlinį „HC Žalgiris“ pradėjo žaisdamas mažumoje ir šį kartą jau nesugebėjo apsiginti nuo varžovų atakų – pasižymėjo Jevgenijus Doinikovas (21:03). Kėliniui įpusėjus ant nubaustųjų suolelio atsisėdo S.Kniazevas ir Nikolajus Gordejevas. Žaidimas keturi prieš keturis parankesnis buvo šeimininkams, kurių gretose tikslų smūgį atliko Michailas Rumyninas (29:48).
 
„Raketa“ klubui iniciatyva priklausė ir trečiojo kėlinio pirmoje pusėje. Antrąjį savo įvartį pelnęs M.Rumyninas (46:03) išlygino rezultatą, o kiekybine persvara pasinaudojęs Denisas Eiminas (52:07) pirmą kartą išvedė šeimininkus į priekį. Visgi, tuo rungtynių drama nesibaigė – Aleksejus Pyrinas (55:14) ir Eemeli Skantzas (57:06) nutraukė nerezultatyvių „HC Žalgirio“ atakų seriją ir vėl persvėrė rezultatą svečių naudai. Paskutines 33 sek. šeimininkai žaidė vartininką pakeitę šeštuoju aikštės žaidėju, bet tai jų neišgelbėjo.
 
Šiose rungtynėse žaidė du lietuviai: Ilja Četvertakas ir Edvinas Boroška, bet jiems pasižymėti nepavyko. Danielius Nomanovas, Edgaras Protčenko ir Ugnius Čižas susitikimui nebuvo registruoti.
 
Išvyka į Sarovą „HC Žalgiriui“ neapsiėjo be trukdžių. Žalgiriečius vežęs autobusas pateko į avariją, tačiau nė vienas keleivis nenukentėjo, todėl rungtynės prieš „Raketa“ nebuvo nukeltos.
 
„HC Žalgiris“ ir „HC Raketa“ ekipos šiame sezone jau susitikusio tris kartus: rugsėjo 16-ą žalgiriečiai Elektrėnuose po baudinių serijos 4:5, o rugsėjo 17-ą - 1:5 neatsilaikė prieš varžovus. Tuo tarpu vasario 17-ą dieną Sarove turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą rezultatu 1:4.
 
„HC Žalgiris“ (118 tšk.) Vakarų konferencijoje užima 4-ą vietą, o „Raketa“ (97 tšk.) rikiuojasi 7-a tarp 15 komandų ir jau netrukus gali iškovoti kelialapį į atkrintamąsias varžybas.
 
Žalgiriečiai išvyką į Rusiją tęs vasario 21-22 d., kai svečiuose susitiks su Riazanės „HC Molniya“ (74 tšk.) klubu, užimančiu 11-ą poziciją.