Titulinis » Naujienos » „HC Žalgiris“ ir antrą kartą nugalėjo Baltarusijos klubą

„HC Žalgiris“ ir antrą kartą nugalėjo Baltarusijos klubą

2014-11-12
Sportas.lt informacija
Penktą pergalę iš eilės Jaunimo ledo ritulio B lygoje (MHL B) šventė „HC Žalgirio“ klubas, kuris trečiadienį svečiuose 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) įveikė Raubičių „Dinamo-Raubichi“ (Baltarusija) ekipą.
 
Rungtynių pradžioje abi komandos po 2 minutes turėjo kiekybinę persvarą, bet įvarčių įmušti nesugebėjo. Pirmąjį tikslų smūgį atliko Vadimas Mustafajevas (12:23 min.), kuriam perdavimus atliko lietuviai Danielius Nomanovas ir Ilja Četvertakas. Visgi, baigiantis pirmajam kėliniui šeimininkų žaidėjas Jevgenijus Astankovas (17:20) atstatė pusiausvyrą.
 
Antrajame kėlinyje vėl daugiau smūgių į varžovų vartus atliko „Dinamo-Raubichi“, bet vienintelis įvartis krito į Baltarusijos komandos vartus – pasižymėjo Pavelas Širokovas (37:17). Paskutiniame rungtynių trečdalyje netrūko žalgiriečių pražangų, bet svečiai vėl sėkmingai gynėsi žaisdami mažumoje, o „HC Žalgirio“ pergalę įtvirtino dar vienas tikslus P.Širokovo (52:31) smūgis.
 
Be jau minėtų lietuvių šioms rungtynėms buvo registruoti ir Ugnius Čižas bei Edvinas Boroška, bet jiems pasižymėti nepavyko. „HC Žalgirio“ vartus visas rungtynes gynė Pavelas Prokofjevas.
 
Sportas.lt primena, kad pirmąsias šių dviejų komandų tarpusavio rungtynes Raubičiuose rezultatu 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) laimėjo „HC Žalgiris“.
 
„HC Žalgiris“ (56 tšk.) Vakarų konferencijoje, bent jau trumpam, pakilo į 4-ą vietą, o „Dinamo-Raubichi“ (29 tšk.) liko 14-oje pozicijoje tarp 17 komandų.
 
Lapkričio 15-16 dienomis šios ekipos sužais dvejas tarpusavio rungtynes Elektrėnuose.