Titulinis » Naujienos » HC "Balticos" savaitės žaidėjas - O.Burzala

HC "Balticos" savaitės žaidėjas - O.Burzala

2013-01-25
HC "Baltica" informacija
HC „Baltica“ Facebook socialiniame tinkle ir toliau tęsiama rubrika „Savaitės žaidėjas“. Šį kartą kalbiname Slovakijos gynėją, šį sezoną pelniusį 5 įvarčius ir atlikusį 10 rezultatyvių perdavimų – Ondrėjų Burzalą. Jam uždavėme sirgalių pateiktus klausimus:
 
- Kada pradėjai ledo ritulininko karjerą ir kokioje pozicijoje žaidei?
- Pradėjau žaisti ledo ritulį nuo šešerių metų. Žaidžiau puolėju, nes labiau už viską man patinka emocijos ir adrenalinas, įmušus įvartį. Tai pats geriausias jausmas, kurį tik gali patirti ledo ritulininkas.
 
- Ar nuo karjeros pradžios skaičiuoji savo pelnytus įvarčius?
- Skaičiuodavau karjeros pradžioje, dabar už mane tą daro merginos (juokiasi). Anksčiau buvau universalus žaidėjas, o žaisti puolėjo pozicijoje man labai patikdavo, ypatingai kai po įvarčio sulaukdavau daug sveikinimų iš komandos ir sirgalių. Kadangi dabar žaidžiu gynėjo pozicijoje, įvarčių įmušu mažiau, tad ir dėmesio sulaukiu ne tiek daug.
 
- Ar turi brolių ar sesių?
- Taip, turiu 12-os metų sesę. Ji lengvaatletė, specializuojasi trišuolės rungtyje.
 
- Kas tavo geriausi draugai „Balticos“ komandoje?
- Slovakai: Borisas Rejžekas ir Filipas Luley. Anksčiau gerai sutariau su P. Fancovičiumi, jis buvo mano vaikystės draugas, taip pat kartu žaidėme kituose klubuose.
 
- Ką veiki laisvalaikiu (be ledo ritulio)?
- Mėgstu žiūrėti įvairius filmus, skaityti knygas ar klausytis muzikos.
 
- Ar mėgsti keliauti, kokias šalis jau esi aplankęs?
- Labai mėgstu keliauti ir pamatyti skirtingas šalis, jų kultūras bei papročius. Keliaujant su komanda neužtenka tam laiko. Norėčiau apkeliauti visą pasaulį, tačiau kolkas be komandos esu buvęs tik Turkijoje, Kroatijoje, Italijoje, Graikijoje, Čekijoje, Austrijoje, Lenkijoje.
 
- Šalis, į kurią svajoji nuvykti...
- Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV), jose dar nebuvau. Norėčiau nuvykti į Nju Jorką (New York) ar Vašingtoną (Washington) bei gyvai stebėti NHL rungtynes.
 
- Merginos teiraujasi, kodėl esi toks gražus?
- (šypsosi) Viską paveldėjau iš tėvų. Akis iš tėvo, šypseną iš mamos.
 
- Su kuo gyveni viename kambaryje?
- Anksčiau gyvenau su P. Fancovičiumi, tačiau jam išėjus iš komandos, gyvenu vienas. Taip man patinka labiau, nes kai esu vienas, galiu labiau atsipalaiduoti.
 
- Ką pasakytum „Balticos“ sirgaliams?
- Visų pirma, labai noriu jiems padėkoti, nes palaiko komandą nepriklausomai nuo jos rezultatų. Man asmeniškai sirgalių palaikymas labai svarbus ir suteikia papildomos motyvacijos stengtis rungtynių metu. Labiausiai man įsiminė pirmosios šio sezono namų rungtynės Elektrėnuose, kai žaidžiant prieš „Klin“ ekipą, ledo arena buvo sausakimša. Tuomet emocijos ir adrenalinas veržėsi per kraštus. Visada smagu, kai matau būrį sirgalių ir stengiuosi jiems padovanoti gražų žaidimą.