Titulinis » Naujienos » HC „Baltica“ stiprina žaidėjų gretas

HC „Baltica“ stiprina žaidėjų gretas

2013-01-16
HC "Baltica" informacija
 
Iki MHL reguliariojo sezono pabaigos „Balticos“ komandai liko sužaisti vos dešimt varžybų. Tam, kad sustiprintų jėgas, neseniai klubo gretas papildė nauji žaidėjai.
Naujas sutartis su klubu pasirašė: rusų gynėjai Jegoras Grišatovas (1994) ir Sergėjus Boicovas (1994), taip pat Nikita Šerbatiukas (1995), kuris jau dalyvavo komandos peržiūroje ir nuo šiol atstovaus „Balticai“. Dar vienas naujas žaidėjas – latvių centro puolėjas Ritvarsas Zonerbergsas (1993).
Namų rungtynių seriją reguliariajame sezone „Baltica“ užbaigs varžybomis prieš Rusijos ekipas „Ogi“ ir „Belgorod“. Svarbiausi sezono susitikimai įvyks jau sausio 16,17 bei 19,20 d. Elektrėnuose. Kiekvienų rungtynių kaina auksinė, nes norint patekti į atkrintamąsias varžybas, svarbus kiekvienas taškas.
 
HC „Balticos“ naujokai jau nebeturės kada apšilti kojų, o privalės atiduoti visas jėgas jau nuo pat pirmųjų rungtynių akimirkų. Maksimali koncentracija, pergalės troškimas, atkaklumas, atsidavimas ir noras būti geriausiu–visi šie faktoriai labai svarbūs būsimose varžybose.
 
Primename, kad naujųjų metų išvakarėse komandos gretas papildė du rusų puolėjai Ilja Novikovas (1991) ir Dmitrijus Bizajevas (1991). Užtikrintai sužaidę du susitikimus su „Klin“ ekipa, vaikinai parodė gerą pavyzdį komandos draugams.
 
Kalbiname vieną iš „Balticos“ naujokų – Nikitą Šerbatiuką:
 
 
- Nikita, kur pradėjai ledo ritulininko karjerą?
- Į pirmąją ledo ritulio treniruotę prieš daugiau nei 12 metų mane atvedė tėtis. „Vitiaz“ buvo pirmasis ledo ritulio klubas, kuriame žaidžiau.
 
 
- Kokius tikslus keli sau šiame sezone?
- Manau, kad svarbiausia yra sutelkti jėgas ties pagrindiniu komandos tikslu – patekimu į atkrintamąsias varžybas. Tai yra ir mano pagrindinis siekis. O kalbant apie kitus asmeninius tikslus, visų pirma sieksiu užsitikrinti vietą komandoje ir gauti kuo daugiau laiko aikštelėje. Jaučiu, jog esu reikalingas komandai ir turiu įrodyti savo vertę, tai mane motyvuoja stengtis.
 
 
- Ką manai apie MHL lygą?
- Tai profesionali lyga. Matosi, kad komandos žaidžia agresyvų ledo ritulį, naudoja įvairius derinius, apgalvotas taktikas ir strategijas.
 
 
- Kuo tavo asmenybei naudingas ledo ritulys?
- Tapau tvirtesnis fiziškai, savarankiškesnis, atsakingesnis. Žaisdamas jaučiu atsakomybę ne vien tik už save, bet ir už komandą, savo partnerius aikštelėje.
 
 
- Prieš apsivilkdamas HC „Baltica“ marškinėlius, atstovavai kitą MHL komandą–„Platina-Kišiniov“, kuri šiame sezone patiria vieną pralaimėjimą po kito. Ar nebuvo sunku morališkai ruoštis varžyboms?
- Stengdavausi negalvoti apie nesėkmes ir į kiekvienas varžybas eidavau su tikėjimu, kad šį kartą mums pasiseks iškovoti bent vieną tašką.
 
 
- Ką veiki laisvu nuo ledo ritulio metu?
- Klausau mėgstamos muzikos. Dar stengiuosi savarankiškai mokytis anglų kalbos.