Titulinis » Naujienos » HC „Baltica“ pavasarį pasitiko ant ledo

HC „Baltica“ pavasarį pasitiko ant ledo

2013-03-04
HC "Baltica" pranešimas spaudai

Pirmąją pavasario dieną ledo ritulio klubo „Baltica“ žaidėjai kartu su savo sirgaliais oficialiai uždarė ledo ritulio sezoną. Gausus jų būrys penktadienio vakarą tradiciškai susirinko Elektrėnų ledo rūmuose, kur „Baltica“ sezono metu žaidė MHL čempionato namų rungtynes.
 
Sirgaliai į šventę rinkosi kur kas anksčiau ir su puikia nuotaika šurmuliavo ledo rūmų foje laukdami, kol galės su žaidėjais iščiuožti ant ledo. Tuo metu „Balticos“ žaidėjai susitikimo su sirgaliais savo rūbinėje laukė trankios muzikos ritmu. Nepaisant draugiško šventės tono, žaidėjų veiduose buvo matomas jaudulys. Likus pusvalandžiui iki renginio apsilankėme jų rūbinėje. Sutikome Artūrą Rybakovą, kuris teiravosi, ar šiandien jam prireiks pirštinių. Žaidėjas kruopščiai ruošėsi „greičiausio ledo ritulininko“ rinkimams. Tuo metu Vladislavas Nikulinas rūpinosi, kur gauti kėdę. Nujautėme, kad jis „įspūdingiausio įvarčio“ rungčiai ruošė kažką ypatingo.
 
Komandos kapitonas Edgaras Rybakovas buvo užsiėmęs žaidėjų rikiavimu pasirodymui ant ledo. Puolėjas Aleksandras Tsukanovas akivaizdu, kad nežinojo, kas yra įtampa ir ramiai ruošėsi savo pasirodymui. Konstantinas Isaevas tuo tarpu kažką pakavo ir svarstė, ar imti šiuos daiktus dabar, ar išlaikyti paslaptį ir pasiimti vėliau. Latvių legionierius Ritvaras Zonenbergas rodė mums kailinę kepurę, kurią dėvės vietoj šalmo. Juk šią dieną žaidėjams buvo viskas leidžiama....
 
Pagaliau atėjo ilgai laukta akimirka. Pirmieji ant ledo iščiuožė sirgaliai, kurių susirinko išties daug. Tuomet aikštelėje po vieną pasirodė žaidėjai, kurie sutikti gausiomis ovacijomis. Pagal programą šventė prasidėjo masiniu žaidėjų ir sirgalių čiuožimu. Jo metu kiekvienas turėjo progą pabendrauti bei susipažinti su žaidėjais. Vaikinai savo ruožtu mokė čiuožti jaunuosius sirgalius ir buvo visiems dėmesingi.
 
Konkursinę programą pradėjo žaidimas sirgaliams „Ledo ritulio golfas“. Sirgaliai rinkosi į porą žaidėjus, su kuriais turėjo mušti ritulį taip, kad šis atsimušęs į bortą įkristų į apverstus vartus. Konkurso nugalėtoja Agnija kartu su Edgaru Rybakovu iš trijų bandymų ritulį į vartus pasiuntė net du kartus.
 
Pasivaišinę karšta arbata ir sausainiais, sirgaliai iš dalyvių tapo žiūrovais, kuriems žaidėjai paruošė daugybę siurprizų.
 
Vėliau prasidėjo „Balticos“ meistrų pasirodymai. Pirmiausiai vaikinai varžėsi greitojo bėgimo rungtyje. Suskirstyti į poras jie čiuožė ratu. Pačiu greičiausiu erelių žaidėju tapo jaunasis Erikas Sadauskas, kuris ratą įveikė per 14,47 sekundės. Jis įveikė tokius varžovus kaip N. Šerbatiukas, V. Rastenis, K. Isaevas, A. Rybakovas ir A. Fiščevas.
 
Tolimesnį „įspūdingiausio įvarčio“ konkursą, kogero, galima būtų aprašyti atskirame straipsnyje. Efektingai baudinius mušė E. Rybakovas, A. Tsukanovas, T. Taurinšas, V. Nikulinas ir K. Isaevas. Aleksandras Tsukanovas pademonstravo sirgaliams KHL lygos žaidėjo Vladimiro Tarasenko triuką „meškerė“. Tomas Taurinšas ir Edgaras Rybakovas nustebino žiūrovus virtuoziniais metimais bei puikiu lazdos valdymu. Paskutiniai du puolėjų Isaevo ir Nikulino pasirodymai su vartininko V. Kuzmino pagalba buvo lyg mini teatras ir, kogero, labiausiai nustebino žiūrovus. K. Isaevas pričiuožė su lazdomis lyg biatlonininkas ir nušovęs vartininką įmušė ritulį į tuščius vartus. Tuo tarpu puolėjas V. Nikulinas „sex bomb“ melodijos ritmu pasodino vartininką ant kėdės, sušoko jam viliotinį ir galutinai nuginklavo įmušdamas lengvą įvartį.
 
Konkursinę programą užbaigė „stipriausio smūgio“ rungtis. Joje dalyvavo S. Boicovas, T. Taurinšas, A. Rybakovas, A. Tsukanovas ir N. Šerbatiukas. Stipriausiu pasirodė esąs jauniausias iš šios kompanijos puolėjas N. Šerbatiukas, kuris ritulį į vartus pasiuntė 128 km/h greičiu. Nugalėtojo paklausus, kokia jo sėkmės paslaptis, šis atsakė, kad „reikia daug košės valgyti“.
 
Po konkursinės dalies, visų laukė šiek tiek liūdna dalis. Neseniai savo paskutinias oficialias MHL rungtynes „Balticos“ komandoje sužaidė kapitonas Edgaras Rybakovas. Dėl amžiaus cenzo jis kitą sezoną jau negalės žaisti jaunimo komandoje. Klubo administracija ir sirgaliai padėkojo Edgarui už vadovavimą komandai ir svarų indėlį į klubo pasiekimus bei įteikė padėkos raštą kartu su bendra žaidėjų ir sirgalių nuotrauka.
 
Finaliniu akordu tapo tradicinė kolektyvinė nuotrauka, po kurios žaidėjus ir sirgalius nuvyti nuo ledo sugebėjo tik pasirodžiusi ledo valymo mašina.