Titulinis » Naujienos » HC „Baltica“ komandos laukia šešerios rungtynės išvykoje

HC „Baltica“ komandos laukia šešerios rungtynės išvykoje

2013-10-17
HC "Baltica" informacija
 Spalio 17 dieną ledo ritulio klubas „Baltica“ išvyko į pirmąją MHL pirmenybių reguliaraus sezono išvyką Rusijoje, kur spalio 19, 20 dienomis susitiks su „Zelenograd“ ekipa, 22, 23 dienomis žais su „Tveriči“, o spalio 26, 27 d. kovos prieš dviziono lyderius „Berkuty-Kubani“.
 
Apie pasiruošimą pirmajai išvykai ir komandai keliamus tikslus sutiko papasakoti vyriausias komandos treneris Aigaras Ciprusas:
 
- Kaip ruošiatės pirmajai sezono išvykai?
- Po paskutinių rungtynių namuose komanda turėjo vieną dieną poilsio, po kurios vėl grįžome į įprastą treniruočių režimą. Treniruotes ant ledo deriname kartu su sporto sale ir treniruotėmis gryname ore. Būsimiems susitikimams ruošiamės labai rimtai, nes mūsų divizione silpnų varžovų nėra.
 
- Ar komandoje yra traumuotų žaidėjų, kurie negalės vykti į rungtynes?
- Laimei, rimtų traumų niekas neturi. Keli žaidėjai turi mikro traumas, tačiau visi gali rungtyniauti.
 
- Kokius tikslus keliate komandai?
- Komandai keliame tik pačius aukščiausius tikslus, tačiau bus nelengva jų siekti. Per paskutinę rungtynių seriją namuose įsitikinome, kad visi varžovai stiprūs ir kovai su jais reikia ruoštis maksimaliai. Žinoma, prieš rungtynes visada nusiteikiame tik pergalei.
 
- Kokios stipriosios ir silpnosios komandos pusės? Ar galite įvardinti komandos lyderius?
- Kol kas dar anksti daryti išvadas, nes sužaidėme tik šešerias sezono rungtynes. Komandos fizinis pasirengimas yra geras, tačiau manau, kad dar ne visi žaidėjai pilnai atsiskleidė. Vieniems trūksta noro, kitiems azarto ar patirties, tačiau visi uoliai dirba ir stengiasi. Kol kas nenorėčiau įvardinti komandos lyderių, nes jie ne visada skiriami pagal surinktus naudingumo balus ar įmuštus įvarčius. Kartais mažai taškų turintis žaidėjas atlieka labai svarbų darbą aikštelėje, nors įvarčių nepelno.
 
-Kaip vertinate būsimus varžovus, prieš kuriuos „Baltica“ žais išvykoje?
- Su „Zelenogrado“ ekipa jau teko susitikti namų rungtynėse, tai mobili ir tvirta komanda. „Tveriči“ ekipos žaidėjai jauni, tačiau energingi ir kaip parodė rungtynės namuose, kova nebus lengva. „Berkuty-Kubani“ – diviziono lyderiai, čia jaunieji ledo ritulininkai ruošiami vyrų komandai, kuri žaidžia aukščiausioje VHL lygoje. Taigi, šios būsimos kovos išvykoje bus puiki proga parodyti, ką sugebame ir kaip žaidžiame prieš stiprų varžovą.