Titulinis » Naujienos » Gynėjai iš Lietuvos užsienyje mušė įvarčius, M. Armalis tęsia sėkmingą sezoną

Gynėjai iš Lietuvos užsienyje mušė įvarčius, M. Armalis tęsia sėkmingą sezoną

2023-01-29
hockey.lt informacija
Pastarosiomis dienomis Lietuvos ledo ritulininkai tęsė savo pasirodymus užsienio pirmenybėse.
 
„Leksand“ klubas, kurio vartus gina Mantas Armalis 3:2 palaužė „HV71“, bet 1:3 nusileido „Orebro“ komandai. Pirmosiose rungtynėse mūsų šalies atstovas atrėmė 32 iš 34 metimų į jo vartus, o antrajame susitikime susitvarkė su 29 iš 31 varžovų atliktu metimu.
 
Po dar dviejų sėkmingų pasirodymų M. Armalis tarp geriausių lygos vartininkų pakilo į antrąją poziciją (92,58% atremtų metimų). Jo ekipa turnyrinėje lentelėje žengia aštunta.
 
Slovakijos pirmenybėse „HK Grotto Spišska Nova Ves“ išvykoje 2:0 palaužė „HKM Zolen“ klubą. Pergalingose rungtynėse 18:03 min. ant ledo praleidęs Nerijus Ališauskas kartą metė į vartus. Lietuvio ekipa po pergalės čempionate išliko ketvirta.
 
Norvegijos aukščiausioje lygoje „Sparta“ klubas, kuriam atstovauja Paulius Gintautas 4:1 nugalėjo „Lillehammer“ bet 2:5 nusileido „Stavanger Oilers“. Lietuvos rinktinės puolėjas pirmajame susitikime nepasižymėjo, o antrose rungtynėse užsidirbo 2 baudos minutes. „Sparta“ Norvegijoje žengia trečia.
 
Rezultatyvų perdavimą Lenkijoje atliko Markas Kaleinikovas padėjęs jo klubui 4:0 nugalėti „Tauron Podhale Nowy Targ“ klubą. Lietuviui tai buvo 30 rezultatyvumo balas šiame sezone, o jo ekipa užima penktąją poziciją tarp 9 klubų.
 
Dar vieną pralaimėjimą Vengrijos čempionate patyrė „FEHA 19“, kurio garbę gina Ugnius Čižas. Puolėjas tris kartus metė į vartus, bet „FEHA 19“ 3:5 nusileido „Corona Brasov“ ir toliau išlieka paskutinėje pozicijoje tarp dešimties čempionato komandų.
 
Nesėkmę Alpių ledo ritulio lygoje patyrė „Steel Wings“ klubas 1:3 nusileidęs „Gherdeina“ atstovams. Pralaimėtojų gretose Eimantas Noreika nepasižymėjo.
 
Suomijos antroje lygoje be taškų liko „Peliitat“ komanda su Martynu Griniumi. Lietuvis rungtynėse su „Kiekko-Espoo“ atliko rezultatyvų perdavimą, bet jo ekipa varžovams nusileido 3:5. Per 33 šį sezoną sužaistus susitikimus M. Griniaus sąskaitoje – 17 rezultatyvumo balų, o „Peliitat“ „Mestis“ lygoje žengia dvylikta.
 
Trečiajame Vokietijos divizione 5 metimus atlikęs Arnoldas Bosas liko be taškų, o „Brack Dragons“ 2:5 nusileido „Indians“ klubui. Po nesėkmės lietuvio atstovaujama komanda savo divizione išlieka dešimta.
 
Įvartį Prancūzijos antrajame divizione pelnė Edgaras Protčenko. Lietuvis pasižymėjo rungtynėse su savo buvusia ekipa „Chambery“, o „Nantes“ džiaugėsi pergale 6:2. Šį sezoną Lietuvos rinktinės gynėjo sąskaitoje – 4 įvarčiai ir tiek pat rezultatyvių perdavimų, o „Nantes“ rikiuojasi devinta.
 
Norvegijos antrajame divizione nepasisekė komandoms su lietuviais: Dominyko Bogdziulio atstovaujama „Nidaros“ po pratęsimo 1:2 nusileido „Gjovik“, o „Hasle-Loren“ su Laurynu Lubiu net 1:10 pralaimėjo „Bergen“ klubui. Dukart į vartus metęs D. Bogdziulis nepasižymėjo, o L. Lubys atrėmė 50 iš 60 į jo vartus skriejusių metimų.
 
Nyderlandų pirmenybėse „Gijs HEPRO Groningen“ su dviem lietuviais 3:1 susitvarkė su „UNIS Flyers“ klubu. Tiek ir Tomašas Krukovskis, tiek ir Vainius Jankauskas nepasižymėjo.
 
Vokietijos ketvirtajame divizione „Adendorfer“ 8:3 nugalėjo „HSV“ klubą. Prie pergalės Domantas Čypas prisidėjo įvarčiu ir trimis rezultatyviais perdavimais, o Ruslanas Černychas pasižymėjo vienu įvarčiu.
 
Nesėkmę Švedijos ketvirtajame divizione teko patirti Elvinui Karlai ir „Kovlands“ klubui. Lietuvis šiose rungtynėse liko ant suolo, o jo ekipa 2:5 nusileido „Brunflo“ klubui. Net ir po pralaimėjimo „Kovlands“ savo divizione išliko antra.