Titulinis » Naujienos » „Griunvaldo“ trenerių štabą papildė suomis

„Griunvaldo“ trenerių štabą papildė suomis

2015-09-12
LRK "Griunvaldas" informacija
 Lietuvoje daugėja ledo ritulio specialistų iš užsienio. Užsieniečiai dirba Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, dabar tuo pasigirti galės ir Kaunas.
 
„Griunvaldo“ ledo ritulio mokykloje jau pora savaičių dirba suomis Konsta Kuusinenas. 20-metis jaunuolis atvyko į Kauną Lietuvos sporto universitete ir greitai atsidūrė „Griunvaldo“ klube.
 
„Mielai sutikau padėti kauniečiams, kadangi pačiam ledo ritulys nėra svetimas. Žaidžiau aukštame lygyje jaunimo komandose, tačiau mane sustabdė rimta trauma. Kauną pasirinkau dėl įdomios programos universitete, o ir ledo rituliui laiko atsiras“,- sakė K.Kuusinenas.
 
Suomis iškart nustebino klubo trenerius, suplanavęs treniruočių procesą mėnesiui į priekį ir jau dabar žvelgia dar toliau.
 
„Mes pratę treniruočių procesą planuoti savaitėmis, o Konsta pasiūlė planuoti ir dėlioti treniruotes dar labiau į ateitį. Suomis itin įdomus ir vaikams, kurie didžiulėmis akimis žiūri į užsienietį. Džiaugiamės jaunu ir iniciatyviu specialistu iš Suomijos – bus ir mums ko pasimokyti“,- sakė „Griunvaldo“ vadovas Linas Paražinskas.
 
Suomis Lietuvoje planuoja studijuoti ketverius metus, tad naujasis treneris tikisi įdiegti ir naujovių.
 
„Vaikai visame pasaulyje vaikai. Nori, stengiasi, treniruojasi. Pamatysime, kas iš jų bus po metų kitų. Turiu planų padėti kauniečiams čiuožimo technikoje, siūlydamas naujoves“,- sakė K.Kuusinenas.