Titulinis » Naujienos » G.Liaudanskas–Svaras: „Kiekvieno Lietuvos ledo ritulinko svajonė yra žaisti su D.Kasparaičiu“

G.Liaudanskas–Svaras: „Kiekvieno Lietuvos ledo ritulinko svajonė yra žaisti su D.Kasparaičiu“

2014-01-24
Sportas.lt informacija
 Vienintelis Lietuvos ledo ritulininkas, tapęs olimpiniu čempionu, Darius Kasparaitis vasario 1 dieną Elektrėnuose debiutuos Lietuvos ledo ritulio čempionate.
 
Net 14 metų stipriausioje pasaulio ledo ritulio lygoje NHL praleidęs lietuvis kartu su „Hockey Punks“ komanda išmėgins jėgas su praėjusių metų NLRL čempione Elektrėnų „Lokių-Poseidono“ ekipa.
 
Vienas iš žinomiausių „Hockey Punks“ žaidėjų, „G&G Sindikato” grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas-Svaras „Sportas.lt“ pripažino – tokia proga gali pasitaikyti kartą gyvenime.
 
- Kokia buvo reakcija, sužinojus, kad D.Kasparaitis žais kartu?
 
- Iš pradžių šią naujieną priėmėm kaip gerą pokštą. Galvojome, kad būtų „faina“, bet tai buvo neįtikėtina. Tokiais dalykais gali pradėti tikėti tik kai realiai jie pasitvirtina. Kai tai tapo aišku, tai jausmo net nežinau, kaip apibūdinti. Labai džiugu. Tokių dalykų gyvenime gali pasitaikyti tik kartą.

- Kaip pavyko įkalbėti Darių prisijungti prie jūsų?
 
- Darius yra paprastas vaikinas, kurio paklausius paprasto klausimo, jis pateikia paprastą atsakymą. Mūsų treneris (Šarūnas Kuliešius – red. past.) paklausė, ar jis nenorėtų sužaisti už „Hockey Punks“, ir D.Kasparaitis sutiko. Labai paprasta istorija.
 
- Ką jums pačiam reiškia galimybė sužaisti su D.Kasparaičiu?
 
- Kiekvieno ledo ritulį žaidžiančio žmogaus svajonė yra žaisti kartu su legendiniu ir tituluočiausiu Lietuvos ledo ritulininku, iščiuožti ant to pačio ledo. Net buvimas kartu treniruotėse reiškia labai daug.
 
- Galima teigti, kad išsipildys viena iš jūsų svajonių?
 
- Tikrai taip. Labai tikiuosi, kad ši svajonė išsipildys.
 
- Ar Elektrėnuose vyksiančios rungtynės su D.Kasparaičiu padidins susidomėjimą ledo rituliu?
 
- Manau, kad tikrai padidins. Aš asmeniškai, net jei nežaisčiau ledo ritulio, važiuočiau pažiūrėti rungtynių. Nesvarbu ar esi paprastas žmogus, ar ledo ritulio gerbėjas, tokių renginių negalima praleisti. Šis renginys yra išskirtinis ir duos daug naudos.
 
- Ar spėsite kartu surengti bent keletą treniruočių? Ar D.Kasparaitis atvyks tik į rungtynes?
 
- Negaliu nieko pasakyti, nes patys dar nežinome tikslaus laiko, kada Darius atskrenda į Lietuvą.
 
- D.Kasparaitis garsėdavo agresyviu žaidimu. Ar nebaisu treniruotėse bus susidurti su juo?
 
- Ne, nebaisu (juokiasi – red. past.). Jis puikiai suvokia, kas yra treniruotės, ir kas – varžybos. Taip pat jis puikiai žino, kokio lygio jis yra žaidėjas, ir kokio – mes. Jis savo agresyvumu nepiknaudžiauja, yra labai protingas žmogus.
 
- Kokie tikslai šiemet keliami „Hockey Punks“ komandai?
 
- Pirmiausias tikslas, kurį mums iškėlė treneris, yra patekti į atkrintamąsias varžybas. Mes viską darom, kad taip ir atsitikome. Pagal dabartinę situaciją, mes į atkrintamąsias patektume, bet darl iko daug rungtynių, negalima atsipalaiduoti. Kelios rungtynės gali viską kardinaliai pakeisti. Gerai, kad neseniai nugalėjo „Juodupės“ komandą, tai buvo taškai, kuriuos privalome „imti“. Būtinai turime nugalėti „Ober-Haus“ ekipą ir labai tikimės, kad Elektrėnuose trečią sykį šį sezoną nugalėsime „Lokius-Poseidoną“.  Dar nesame niekada laimėję prieš „Rokiškio“ komandą, tai tikimės, kad bent kartą tai pavyks padaryti.
 
- Balandžio mėnesį Vilniuje vyks pasaulio čempionato I divizionio B grupės turnyras. Kodėl žiūrovai turėtų eiti žiūrėti ledo ritulį?
 
- Ledo ritulys yra toks žaidimas, kuris daugiausiai žmonių į savo gerbėjų ratą pritraukia kai yra matomas gyvai. Kai gali girdėti kiekvieną atodūsį, kaip pačiūžos „pjauna“ ledą, kaip susiduria žaidėjai, kaip jie reaguoja, tai tampa užburiančiu renginiu, nes ledo ritulys yra pats dinamiškiausias žaidimas pasaulyje. Kai gyvai jį pamatai, pradedi galvoti, kad ir rytoj vėl nueisiu pažiūrėti.

- Paskutinis klausimas. Gal bandysite įkalbėti D.Kasparaitį padėti „Hockey Punks“ komandai iki sezono galo?
 
- Iš tikrųjų, mes bandysime kalbėtis. Bet nesame tie, kurie galėtume nurodinėti Dariui, kaip reikia elgtis. Žmogus turi savo planus, šeimą. Mes esame be galo dėkingi už vienerias rungtynes. Neišbraukčiau tokio varianto, kad jeigu mes pateksime į atkrintamąsias varžybas, jis dar kartą mums padėtų. Tai būtų didelė motyvacija mums, o Dariui gal būtų vėl įdomu į viską pažvelgti naujai. Jei pateksime į atkrintamąsias, tikrai pabandysime jį dar kartą įkalbėti.
 
Pirmą kartą Lietuvos ledo ritulio čempionate pasirodysiantis, net 863 rungtynes NHL lygoje sužaidęs, D.Kasparaitis ir visa „Hockey Punks“ ekipa kviečia vasario 1-ą dieną ledo ritulio gerbėjus į Elektrėnuose įvyksiančią neeilinę ledo ritulio šventę - tai gali ir nebepasikartoti!
 
Bilietus į renginį galite įsigyti Elektrėnų ledo rūmų kasose renginio dieną. Rungtynių pradžia – 17 val., bilieto kaina suaugusiam – 7 litai, vaikai iki 12 metų bus įleidžiami nemokamai.