Titulinis » Naujienos » "Geležinis vilkas" komandos kovojo su baltarusiais

"Geležinis vilkas" komandos kovojo su baltarusiais

2013-11-17
Sostinės ledo ritulio mokykla „Geležinis vilkas“ šį savaitgalį priėmė savo namų arenoje net dvi komandas iš Baltarusijos: Minsko „Dinamo“ klubo 2000 m. komanda su kuria sužaidė dvejas draugiškas rungtynes ir Mogiliovo OCOR 2003 m. ekipa su kuria rungtyniauja Baltarusijos atvirajame ledo ritulio čempionate .
 
 
„Geležinis vilkas 2000“ ekipa per draugiškas rungtynes abu kartus nusileido stipresniam varžovui rezultatais 3:7 (0:3; 1:3; 2:1) ir 2:5 (0:2; 1:2; 1:1). Tačiau Baltarusijos čempionato rungtynės klostėsi visai kitaip ir atnešė vilniečiams dvi svarbias pergales.
 
Pirmą dvikovą „Geležinis vilkas 2003“ komanda laimėjo sausu rezultatu 4:0 (1:0; 0:0; 3:0)
Pirmąjį įvartį savo komandai 5-tą rungtynių minutę pelnė Rojus Plepys. Po įvarčio rungtynių tempas sulėtėjo. Antrajame kėlinyje varžovai apsikeitė daugybe pavojingų atakų, tačiau rezultatas nepasikeitė, puikiai žaidė abiejų komandų vartininkai. Trečiojo kėlinio pradžioje mūsiškiai įmušė du įvarčius iš eilės ir palaužė svečius. Jie jau nebesugebėjo atsitiesti, o kėlinio pabaigoje mūsų komandos pergalę vainikavo ketvirtasis įvartis. Įvarčių autoriai: R.Plepys, M.Samėnas – po  2 įv.
 
Antroji dvikova susirinkusiems žiūrovams pateikė didesnę intrigą. Pirmąjį įvartį 4-tą rungtynių minutę pelnė svečiai, tik kėlinio pabaigoje Rojaus Plepio įvartis išlygino rezultatą. Antrajame kėlinyje mūsiškiai pelnė tris įvarčius į kuriuos baltarusiai atsakė vienu taikliu smūgiu. Trečiasis kėlinys įnešė įtampos, kai du iš eilės  praleisti įvarčiai sumažino mūsų komandos pranašumą iki minimumo, tačiau persverti rungtynių rezultatą į savo pusę baltarusiai taip ir nesugebėjo. Dvikova baigėsi rezultatu 5:4 (1:1; 3:1; 1:2) ir „Geležinis vilkas“ šventė labai svarbią pergalę, leidžiančią jai pakilti iš 6-osios vietos turnyrinėje lentelėje į 4 –ją vietą: http://r-hockey.ru/game.asp?CurrentTournier=6032
Antroje dvikovoje įvarčius pelnė: R. Marcinkevičius – 2; R.Plepys, K.Černiauskas, M.Dumčius po vieną.