Titulinis » Naujienos » "Geležinio vilko" auklėtinis Povilas Dumčius gyvens ir rungtyniaus JAV

"Geležinio vilko" auklėtinis Povilas Dumčius gyvens ir rungtyniaus JAV

2015-09-10
Pastaruoju metu vis daugiau Lietuvos jaunųjų ledo ritulininkų išvyksta į užsienio šalis, kur siekia sportinių aukštumų. Vilniaus ledo ritulio mokyklos “Geležinis vilkas” auktėtinis Povilas Dumčius šiais metais gyvens ir rungtyniaus Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šešiolikmetis vartininkas šiuo metu jau apsistojo Ajovos valstijos sostinėje De Moine, kur mokysis vidurinėje mokykloje. Šioje mokykloje mokosi visi komandos nariai. P.Dumčius gyvena amerikiečių šeimoje, kurioje vienas iš vaikų taip pat žaidžia ledo ritulį. Vasarą P.Dumčius dalyvavo stovykloje Klaipėdoje, kur susipažino su ledo ritulio agentu iš Latvijos. Pastarasis pasiūlė vartininkui vykti į JAV ir rungtyniauti pajėgioje komandoje.
Jau šį penktadienį startuoja naujasis sezonas, kuriame jauniesiems ledo ritulininkams teks itin didelis krūvis. U-16 Nacionalinėje lygoje vilnietis atstovaus “Iowa Wild” komandai, kurios sudėtyje 25 aikštės žaidėjai bei 3 vartininkai. “Iowa Wild” ekipoje, kuri glaudžiai bendradarbiauja su NHL rungtyniaujančiu “Minnesota Wild” klubu, P.Dumčiui vietą vartuose teks dalintis su komandos draugais. Be to, jaunasis žaidėjas iš Lietuvos atstovaus ir kitai šio miesto komandai – “Green Bay Gamlers”, kuri rungtyniauja žemesnėje lygoje. Šioje ekipoje vilniečiui numatytas pagrindinio vartininko vaidmuo. “Iowa Wild” klube P.Dumčius treniruosis ir rungtyniaus, o su  “Green Bay Gamlers” ekipa vyks tik į rungtynes. Per savaitgalį jauniesiems ledo ritulininkams teks sužaisti po 5-6 susitikimus, o per visą sezoną – net apie 70 rungtynių. Į kai kuriuos susitikimus komandai teks skristi lėktuvu, nes atstumai tarp kai kurių miestų iki 2000 km. Visos rungtynės vyks tik savaitgaliais.
Povilo Dumčiaus tėtis Linas, padėjęs įsikurti sūnui anapus Atlanto ir neseniai sugrįžęs iš JAV trumpai papasakojo apie išvyką:
“Gyventi, mokytis ir rungtyniauti ten sąlygos tikrai puikios. Nuo šeimos namų, kuriuose apsistojo Povilas iki arenos mažiau nei 100 metrų. “Iowa Wild” komandoje, be mano sūnaus žaidžaia dar du kanadiečiai ir vienas australas. Visi kiti – amerikiečiai. Šioje šalyje itin didelis dėmesys skiriamas ne tik sportui, bet ir mokslui. Tarkim, jeigu žaidėjas prastai mokosi, jis kurį laiką nežaidžia komandoje. Todėl smarkiai klysta tie, kurie galvoja, kad pakanka vien tik gerai žaisti ledo ritulį. Kalbant apie Povilo ateitį, jis panuoja ją sieti su ledo rituliu, tačiau visų pirma reikia baigti vidurinę mokyklą. Baigti mokslus Povilas ketina JAV.”
Nuoširdžiai linkime Povilui sėkmės!