Titulinis » Naujienos » „Geležinio vilko” auklėtinis Patrikas Misiukas šį sezoną praleis anapus Atlanto

„Geležinio vilko” auklėtinis Patrikas Misiukas šį sezoną praleis anapus Atlanto

2015-09-19
Ledo ritulio mokyklos „Geležinis vilkas” auklėtinis Patrikas Misiukas šį sezoną praleis anapus Atlanto. Vilnietis rungtyniauja JAV, Viskonsino valstijos “Green Bay Gamblers” ekipoje. Ši komanda žaidžia pajėgiausioje U-16 National lygoje. Viskonsino valstijos rytuose įsikūręs Grin Bėjus nėra didelis miestas – jame gyvena 100 tūkstančių gyventojų. Nepaisant to, ledo ritulys čia itin populiarus. Grin Bėjuje yra net 11 ledo ritulio aikštelių, kurios visada būna užimtos.

P.Misiuko kelias į ledo ritulį prasidėjo seniai. Kai Patrikui buvo vos ketveri, jis pradėjo lankyti treniruotes. Be to, berniukas sėkmingai žaidė šachmatais, o būdamas 8-erių metų tapo Lietuvos vaikų čempionu. Be ledo ritulio ir šachmatų, P. Misiukas dar ilgai lankė ir sportinius šokius. Patrikas užaugo sportiškoje šeimoje – jo tėtis Jurijus ir dabar dar rungtyniauja Lietuvos mėgėjų ledo ritulio čempionate, o jaunesnysis brolis Ernestas atstovauja „Geležinio vilko” U-12 komandai.

Šių metų vasarą P. Misiukas Klaipėdoje dalyvavo jaunųjų ledo ritulininkų stovykloje, kur atvykusiems skautams jo žaidimas paliko gerą įspūdį. Vaikinas pasinaudojo gautu pasiūlymu ir nusprendė išbandyti save stiprioje National lygoje. „Green Bay Gamblers” komandoje P. Misiuku pasitiki komandos treneriai, ir vilnietis rungtyniauja  pirmajame ekipos penkete. Treneriai liko sužavėti Misiuko čiuožimo technika ir jų nuomone, pagal šį komponentą lietuvis yra geriausias visoje komandoje. Kairiojo krašto puolėjas ką tik prasidėjusiame sezone jau spėjo pelnyti įvartį ir atlikti penkis rezultatyvius perdavimus. Šiame sezone „Green Bay Gamblers” reguliariajame sezone sužais 65 susitikimus, plius atkrintamąsias rungtynes. Kovos National lygoje vyksta tik savaitgaliais, kur vienoje vietoje susirenka 6-8 ekipos. Komanda per porą dienų sužais 3-5 susitikimus. „Green Bay Gamblers” komandoje, kaip ir daugumoje kitų šios lygos ekipų yra tik trys penketai, todėl jauniesiems žaidėjams tenka didelis krūvis. Tiesa, rungtynės trunka ne 60 minučių kaip įprasta, bet 51, nes žaidžiami 3 kėliniai po 17 minučių.

Lietuvis šiuo metu mokosi Grin Bėjaus vidurinės mokyklos dešimtoje klasėje. Vilnietis puikiai derina mokslus, treniruotes ir varžybas. Praėjusiais metais, būdamas vos 15-os metų, P. Misiukas atstovavo Lietuvos U-18 rinktinei pasaulio čempionate, Šiame sezone jaunasis legionierius vėl žada ginti U-18, o jeigu bus pakvietas ir U-20 rinktinės garbę.