Titulinis » Naujienos » Garsiausio lygos žaidėjo debiutas prisvilo: "Energija" nusileido "7bet-Hockey Punks" atstovams (VIDEO)

Garsiausio lygos žaidėjo debiutas prisvilo: "Energija" nusileido "7bet-Hockey Punks" atstovams (VIDEO)

2021-10-10
hockey.lt informacija
TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionate sekmadienį ant ledo pasirodė garsiausias lygos debiutantas, bet jam su savo komanda nepavyko pergalingai debiutuoti pirmenybėse.
 
Elektrėnuose vykusioje akistatoje vietos „Energija“ 1:6 neprilygo „7bet-Hockey Punks“ komandai. Elektrėniškiams tai buvo pirmasis pralaimėjimas sezone, o sostinės klubas šiame sezone vis dar nėra praradęs taškų.
 
Elektrėnų klube šiose rungtynėse debiutavo ir garsiausias lygos žaidėjas Viačeslavas Triasunovas. Daugiau nei šimtą kartų Kontinentinėje ledo ritulio lygoje ant ledo pasirodęs gynėjas debiutavo su rezultatyviu perdavimu, bet savo komandos išgelbėti nuo pralaimėjimo jis nesugebėjo.
 
 
Rungtynių pradžioje „Energijai“ sunkiai sekėsi laikytis drausmės ir per pirmąsias šešias minutes jie užsidirbo net tris nuobaudas. Visgi, su savo užduotimis mažumoje šeimininkai susitvarkė, o galiausiai po dviejų „7bet-Hockey Punks“ pražangų jie gavo progą savo dvigubai daugumai, kurią realizavo Karolis Krasilnikovas (09:10, rez. perd. Viačeslavas Triasunovas, Konstantinas Isaevas).
 
Kėlinio pabaigoje į „Energijos“ vartus krito itin apmaudus įvartis. Tiksint paskutinėms kėlinio sekundėms „pankų“ atstovas skersavo ritulį link vartų, o šis netikėtai suspurdėjo Martino Petiulio ginamų vartų tinkle. Po tokio epizodo paskutinę kėlinio sekundę rezultatą išlygino Dino Mukovozas (19:59, rez. perd. Rolandas Aliukonis, Aivaras Bendžius).
 
Nuo antrojo kėlinio starto „7bet-Hockey Punks“ netruko perimti iniciatyvos į savo rankas ir pelnė du greitus įvarčius. Į varžovų vartus tiksliai atakavo Laisvydas Kudrevičius (20:56, rez. perd. Denisas Kuzminovas, Šarūnas Kuliešius) ir Tadas Kumeliauskas (22:54, rez. perd. Mauras Baltrukonis).
 
Kėliniui įpusėjus puikią progą pasižymėti turėjo vienas prieš vartininką pabėgęs Rojus Plepys, bet net ir turėdamas daug laiko bei erdvės „Energijos“ 18-metis pergudrauti Simo Baltrūno nesugebėjo. Vėliau šiam puolėjui nepavyko išnaudoti ir dar vienos progos, o kitoje aikštės pusėje vilniečiai kur kas sėkmingiau realizavo savo situacijas. Įvarčius pelnė Martynas Miliūnas (31:04, rez. perd. Sergejus Markovskis, Jaunius Jasinevičius) ir Edvinas Boroška (32:47, rez. perd. T. Kumeliauskas, R. Aliukonis), kuris realizavo dvigubą kiekybinę persvarą.
 
Trečiajame kėlinyje galutinį tašką rungtynėse padėjo E. Boroška pelnydamas antrąjį savo įvartį (48:11).
 
„Varžovas buvo labai pajėgus: dar per apšilimą pasižiūrėjus į varžovų veidus ar pavardes buvo galima matyti, jog ten yra žaidėjų galinčių nuspręsti rungtynes. Apie tai priminėme ir žaidėjams, kad reikia kuo greičiau ir kuo stabiliau įeiti į rungtynes. Tai lyg ir pavyko, uždirbome kelias daugumas, bet buvo labai liūdna, kad jų visiškai neišnaudojome. Vėliau jie savo daugumą išnaudojo, tad todėl pirmajame kėlinyje ir gavosi tokia įtampa“, - apie rungtynes kalbėjo „7bet-Hockey Punks“ vyriausias treneris Mindaugas Kieras.
 
„Rungtynės gavosi tokios dviprasmiškos: pradėjome jas tikrai neblogai ir komanda buvo užsivedusi, gerai kovojo ir vykdė trenerio nurodymus. Rezultatas parodė, kad mes galime kovoti ir vis dar esame statymo fazėje, kur komanda kiekvienose rungtynėse dirba ir stengiasi tapti geresne“, - po pralaimėjimo pasakojo „Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas.
 
Ši pergalė leido „7bet-Hockey Punks“ komandai pakilti į pirmąją TOPsport Lietuvos ledo ritulio čempionato poziciją. Tiesa, tiek pat taškų pirmenybėse turi ir „Energija“ bei „HC Klaipėda“, bet jos yra sužaidusios vienomis rungtynėmis daugiau nei jų oponentai.