Titulinis » Naujienos » Galingai trečią kėlinį sužaidusi „Energija“ nutraukė dviejų pralaimėjimų seriją (komentaras)

Galingai trečią kėlinį sužaidusi „Energija“ nutraukė dviejų pralaimėjimų seriją (komentaras)

2014-01-07
"Energijos" informacija
 
 Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkai iškovojo šaunią pergalę išvykoje prieš Baltarusijos jaunimo rinktinės pagrindu sudarytą komandą „Raubiči-96”. Rungtynių  pirmieji du kėliniai nesiklostė taip kaip norėjosi, bet trečiajame elektrėniškiai įrodė savo tvirtumą ir pirmąsias rungtynes naujais metais laimėjo rezultatu 5:3 (1:2, 1:1, 3:0).
 
Lietuvių komandai vadovavo žaidžiantis treneris Dovydas Kulevičius, kuris įvedė pakeitimų penketukuose: A.Korneičiuk – P.Nausėda, P.Gintautas – A.Bendžius – D.Bisturys; T.Vyšniauskas – R.Aliukonis, Š.Kuliešius – D.Kulevičius – A.Židkovas; D.Kazlauskas – V.Jagelavičius – L.Veželis; D.Četvertak.
 
Vartus visas rungtynes saugojo Nerijus Dauksevičius.
 
Prieš pat naujus metus į Kazachstano klubą „Gorniak“ persikėlė Povilas Verenis. Komandos sudėtį papildė sezoną JAV pradėjęs 1996 m. gimimo Deividas Četvertakas.
 
Apie rungtynes Dovydas Kulevičius: „Labai džiaugiuos, kad pavyko laimėti šiandien, žinoma, visi mes džiaugiamės. Būna sunku žaisti po švenčių, bet trečiajame kėlinyje mus lydėjo sėkmė ir mes nugalėjome. Dėl pasikeitimų penketuose -  tai buvo nacionalinės rinktinės trenerio  Berndo Haakės noras, bet kaip matome šiandien tai veikė puikiai. Tikiuosi, kad 2014 m. mums visiems bus pergalių metai“.
 
Elektrėnų „Energijai“ įvarčius pelnė: Andrius Židkovas (9:55 min.), Aivaras Bendžius (23:25), Dominykas Bisturys (40:23), Paulius Gintautas (44:24) ir Tomas Vyšniauskas (47:44).
 
Elektrėniškių vartų sargą N.Dauksevičių po kartą „pramušti“ pavyko Jegorui Ivanovui (2:40), Romanui Serafimovičiui (4:50), bei Nikitai Nikitiukui (29:33).
 
Trečiadienį šios komandos susitiks dar kartą. Artimiausias namų rungtynes Elektrėnų „Energija“ žais artėjantį sekmadienį ir pirmadienį sausio 12 – 13 d. prieš Gomelio ledo ritulininkus