Titulinis » Naujienos » Foto turas po pasaulio čempionato areną Dumfryje: sąlygos žaidėjams, žiūrovams, žurnalistams

Foto turas po pasaulio čempionato areną Dumfryje: sąlygos žaidėjams, žiūrovams, žurnalistams

2014-03-26
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinė kovo 23-31 dienomis Didžiosios Britanijos mieste Dumfryje kovoja pasaulio čempionato II diviziono A grupės varžybose.
 
Šiuo metu lietuviai, įveikę Kroatiją ir Nyderlandus, yra vienvaldžiai čempionato lyderiai.
 
Trečiadienį čempionate laisva nuo rungtynių diena, todėl nusprendėme padaryti foto turą po areną ir parodyti kokias sąlygas turi žurnalistai, žaidėjai, žiūrovai.
 
Arena pasipuošusi pasaulio U-18 čempionato bei užsilikusiu U-20 pasaulio čempionato logotipais.
 
 
Tik įėjus į arena pasitinka informacinis stendas, prie kurio dažniausiai sėdi 2-3 žmonės. Tačiau čia informacija galėsite gauti tik apie rungtynes - jų laikus, bilietų kainas ir panašiai. 
 
 
Kitoje pusėje kabo IIHF vėliava bei įrengta parduotuvėlė, kurioje galima įsigyti įvairiausių daiktų su pasaulio čempionato logotipu. Dar šiek tiek tolėliau įsikūrusi siuvykla, kuri dirba nuo ryto iki pat vakarinių varžybų pabaigos.
 
 
Parduotuvė:
 
 
 
 
 
Siuvykla:
 
 
Laiptais užlipus į antrą aukštą galima papietauti kavinėje bei tuo pačiu pažiūrėti rungtynes. Tiesa, iš kavinės matosi tik kiek daugiau nei pusė aikštelės.
 
 
 
Pro kavinę galima patekti į šalia esančio kerlingo centro ložę. Kerlingui čia skiriamas didelis dėmesys, labai prižiūrimas kerlingo arenos ledas, įstatyta nemažai kamerų, per kurias tėvai ar draugai gali stebėti vykstančias vaikų treniruotes ar varžybas.
 
 
 
Tame kambaryje teko įsikurti ir čempionatą nušviečiančiam žurnalistui. To priežastis - arenoje nėra WiFi ryšio ir tik didelių pastangų ir daugiau nei 4 savanorių dėka buvo duotas interneto kabelis, nes kitaip arenoje internetas neveikia. Tiesa, kabelis yra mažesnio nei metras ilgio, o interneto rozetė padaryta pačiame viršuje, todėl tenka pastatyti stalą ant stalo.
 
 
Grįžtame į pirmą aukštą ir užsukame į areną. Arenoje yra padarytos penkios mažos tribūnos žiūrovams ir viena IIHF delegacijai. Filmuoti varžybų momentus sąlygos nepavydėtinos. Viduryje stūkso stulpas, kuris vis maišytūsi vaizde, tribūnose siaura, o stovint su kamera vaizdą užstoji žiūrovams, dėl ko kyla diskusijos su jais ir tenka dažnai vaikščioti iš vienos vietos į kitą.
 
 
 
Arenoje taip pat veikia pačiūžų nuoma bei galandinimas.
 
 
Keliamės į rūbines. Rūbinės-vagonėliai pastatyti šalia arenos, lietingą dieną einant į rūbinę žaidėjus gali ir šiek tiek aplyti.
 
 
 
 
 
Daugiau nuotraukų galite rasti paspaudę čia.