Titulinis » Naujienos » Finalo ketverto kovomis finišavo NVLRL U-13 A grupės sezonas

Finalo ketverto kovomis finišavo NVLRL U-13 A grupės sezonas

2023-03-27
hockey.lt informacija
Praėjusį savaitgalį savo sezoną užbaigė Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos U-13 A grupės ledo ritulininkai.
 
Reguliariajame sezone šioje amžiaus grupėje stipriausia buvo „HC Klaipėda“ komanda, kuri per 21-erias rungtynes suklupo vos du kartus. Antrąją ir trečiąją vietą atitinkamai užėmė „Sostinės ledo ritulio akademijos“ bei „Geležinio Vilko“ auklėtiniai, o paskutinės vietos finaliniame ketverte likimą lėmė drama paskutinėse rungtynėse. Dėl lemiamo bilieto tarpusavio rungtynėse kovojo „Hockey Punks akademijos“ ir Klaipėdos „Baltijos“ atstovai, o pergalę po pratęsimo šventė ir į finalo ketvertą vietą iškovojo vilniečiai.
 
Elektrėnuose vykusiame finaliniame ketverte reguliaraus sezono nugalėtoja „HC Klaipėda“ pusfinalyje užtikrintai 9:1 susitvarkė su „Hockey Punks“ atstovais. Tuo tarpu sostinės derbis tarp „Sostinės ledo ritulio akademijos“ ir „Geležinio Vilko“ buvo kur kas atkaklesnis. Trečiąjį kėlinį „Sostinės ledo ritulio akademijos“ atstovai pradėjo turėdami dviejų įvarčių deficitą, tačiau jį panaikino ir išplėšė baudinių seriją, kurioje jie galiausiai palaužė savo oponentus 4:3.
 
Finale „Sostinės ledo ritulio akademijai“ pavyko triumfuoti 3:1 nugalint reguliaraus sezono nugalėtoją „HC Klaipėda“ komandą. Trečioji vieta atiteko rungtynes dėl bronzos 4:2 laimėjusiems „Geležinio Vilko“ mokyklos auklėtiniams.
 
Pasibaigus finalinio ketverto kovoms buvo apdovanoti ne tik nugalėtojai ir prizininkai, bet ir geriausi komandų bei viso turnyro žaidėjai.
 
Geriausias vartininkas: Danil Kuprys („HC Klaipėda“)
Geriausias gynėjas: Georgy Švec („Geležinis Vilkas“)
Geriausias puolėjas Bernardas Butkin („Baltija“)
 
Geriausias „Hockey Punks akademijos“ žaidėjas: Arnas Abramavičius
Geriausias „Sostinės ledo ritulio akademijos“ žaidėjas: Julius Heemann
Geriausias „Dariaus Kasparaičio ledo ritulio mokyklos“ žaidėjas: Kernius Vėželis
Geriausias „Kaunas City“ žaidėjas: Benas Simutis
Geriausias „Starto“ žaidėjas: Rokas Tamošiūnas
Geriausias „Geležinio Vilko“ žaidėjas: Klaidas Petryla
Geriausias „HC Klaipėda“ žaidėjas: Kiril Cepov