Titulinis » Naujienos » Favoritams iššūkį metę lietuviai pasaulio čempionatą pradėjo pralaimėjimu Slovėnijai

Favoritams iššūkį metę lietuviai pasaulio čempionatą pradėjo pralaimėjimu Slovėnijai

2022-05-04
hockey.lt informacija
 Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė antradienį Slovėnijoje pradėjo savo pasirodymą pasaulio čempionato IA divizione.
 
Pirmose planetos pirmenybių rungtynėse Lietuvos rinktinė susitiko su čempionato favorite laikoma Slovėnija. Rungtynėse su šeimininkais lietuviams teko pripažinti varžovų pranašumą 2:4.
 
Sėkmingai rungtynes pradėję Lietuvos ledo ritulininkai nepaisant ankstyvos pražangos sugebėjo apginti savo vartus ir patys dukart išprovokavo oponentų pražangas. Tiesa, įvarčio pelnyti šių daugumų metu nepavyko.
 
Į priekį varžovai įsiveržė po Miha Verličiaus įvarčio. Puolėjas ore nukreipė ritulį į Manto Armalio ginamus vartus (13:44, rez. perd. Žiga Jegličius, Janas Urbasas).
 
Pačiame antro kėlinio starte į lietuvių vartus krito antrasis įvartis. Pirmąją kėlinio minutę ritulį tiksliu metimu į vartus pasiuntė Anže Kuraltas (21:07, rez. perd. Maticas Podlipnikas, Rokas Tičaras). Įpusėjus kėliniui slovėnai pelnė dar vieną įvartį, kai ritulys kirto vartų liniją po Blažo Tomaževičiaus metimo (29:43, rez. perd. Gregoras Koblaras, Luka Maveris).
 
Trečiajame kėlinyje slovėnai dar kartą džiaugėsi įvarčiu po nemalonaus rikošeto virtusio Gregoro Koblaro (52:59, rez. perd. L. Maveris, M. Podlipnikas) įvarčiu, bet rungtynių pabaigoje iniciatyvą perėmė lietuviai.
 
Daugumą sėkmingai realizavo po Arnoldo Boso metimo pirmasis prie ritulio suskubęs ir jį į vartus pasiuntęs Aivaras Bendžius (55:18, rez. perd. Arnoldas Bosas), o rungtynėms artėjant prie pabaigos tiksliai iššovė ir puikų komandos draugo perdavimą gavęs Emilijus Krakauskas (59:51, rez. perd. Tadas Kumeliauskas).
 
 
„Rungtynes pradėjome visai neblogai, pirmas dešimt minučių visai neblogai atsilaikėme, bet vėliau kiek apsileidome ir gavome per daug baudos minučių. Žinojome, jog slovėnai yra gera komanda, turinti gerus žaidėjus ir buvome tam pasiruošę.
                                                                                                                                                                                        
Toks rezultatas prideda pasitikėjimo savo jėgomis, keturi įvarčiai tikrai nėra daug. Galime praleisti ir dar mažiau, o ir patys galime įmušti anksčiau bei rungtynes pasukti kita linkme“, - po rungtynių kalbėjo rinktinės puolėjas Emilijus Krakauskas.
 
 
„Vaikinai gerai pradėjo turnyrą, kovėsi iš visų jėgų ir davė varžovams kovą. Nors pralaimėjimas nedžiugina, bet mes žaidėme prie labai gerą ledo ritulio komandą, kurie yra akivaizdūs favoritai triumfuoti šiame divizione. Manau, kad mes puikiai pasirodėme ir rimtai kovojome su varžovais. Su vaikinais prieš rungtynes kalbėjome, kad reikia gerai pradėti susitikimą ir jiems pavyko tai įgyvendinti.
 
Varžovų komanda labai gera, jie turi daug kokybiškų žaidėjų kiekviename penkete ir aukšto lygio lyderius. Antrajame kėlinyje padarėme keletą klaidų, bet to neišvengsi, tai yra žaidimo dalis. Džiugu, kad mes kietai kovėmės ir nepasidavėme iki pat rungtynių finišo“, - po susitikimo varžovų meistriškumą pripažino Lietuvos rinktinės vyriausias treneris Ronas Pasco.
 
Lietuvos ledo ritulio rinktinės rytoj laukia dar vienas mūšis – 16:30 val. lietuviai susitiks su pirmąjį susitikimą prieš Pietų Korėją laimėjusia Vengrija.