Titulinis » Naujienos » Fantastiškai rungtynes užbaigusi „Energija“ išvykoje parklupdė Baltarusijos lygos vicečempionus

Fantastiškai rungtynes užbaigusi „Energija“ išvykoje parklupdė Baltarusijos lygos vicečempionus

2015-09-27
sportas.lt informacija
 Sekmadienį Baltarusijos Aukščiausios ledo ritulio lygos rungtynėse pajėgiausias Lietuvos klubas Elektrėnų „Energija“ svečiuose po dramatiškos kovos ir pratęsimo 4:3 (0:1, 1:0, 2:2, 1:0) nugalėjo Žlobino „Metallurg-2“ ekipą, kuri praėjusiame sezone tapo vicečempione.
 
Pirmajame kėlinyje pražangas rinkosi tik „Metallurg-2“ ledo ritulininkai, bet mažumoje jie gynėsi sėkmingai ir netgi patys sugebėjo išsiveržti į priekį, kai pasižymėjo Nazaras Bondaras (7:28 min.).
 
Antrojo kėlinio pradžioje tiek „Energija“, tiek šeimininkai po 2 min. žaidė daugumoje, bet vienintelis įvartis per šias 20 min. krito tuomet, kai abi ekipos ant ledo buvo lygių sudėčių. Perdavimų iš Laisvydo Kudrevičiaus ir Manto Marcinkevičiaus sulaukęs Edvinas Boroška (36:54) pelnė pirmąjį sezono įvartį ir išlygino rezultatą. Kėlinio pabaigoje „Energija“ vėl žaidė daugumoje, tačiau jos realizuoti nepajėgė.
 
Lemimamą rungtynių trečdalį elektrėniškiai pradėjo žaisdami daugumoje, bet „Metallurg-2“ sėkmingai apsigynė. Netrukus ant nubaustųjų suolelio atsisėdo Vytautas Jagelavičius ir tuo pasinaudojęs Dmitrijus Gelikas (45:16) sugrąžino šeimininkams minimalią persvarą. Nepraėjus nė 3 min. „Energijos“ padėtis dar labiau komplikavosi – antrą kartą pasižymėjo N.Bondaras (47:47). Elektrėniškiai nebuvo linkę lengvai pasiduoti ir Ugnius Čižas (54:28) po Luko Manomaičio perdavimo sumažino jų atsilikimą. Čia pat U.Čižas gavo 2 baudos min., bet „Energija“ sėkmingai gynėsi ir sulaukė „dovanėlės“ iš oponentų – prasižengė Pavelas Bičko. Nors „Metallurg-2“ kantriai gynėsi 2 min., bet vos P.Bičko sugrįžus ant ledo Danielius Nomanovas (59:35) po Deivydo Kazlausko perdavimo įmušė įvartį ir dramatiškai išplėšė pratęsimą.
 
Papildomoje rungtynių dalyje ilgai įvarčio laukti neteko. Sužaidus vos 36 sek. Aimas Fiščevas (60:36) po D.Nomanovo perdavimo pasiuntė ritulį į „Metallurg-2“ vartus ir padovanojo „Energijai“ puikią pergalę.
 
„Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Donatas Žukovas.
 
„Energija“ (9 tšk.) turnyrinėje lentelėje užima 5-ą vietą tarp 10 komandų, o „Metallurg-2“ (10 tšk.) rikiuojasi 3-ias.
 
Pirmadienį Žlobine šios dvi komandos susitiks dar kartą.