Titulinis » Naujienos » Fantastiškai daugumas realizavusi Lietuvos jaunimo rinktinė nugalėjo Estiją (VIDEO)

Fantastiškai daugumas realizavusi Lietuvos jaunimo rinktinė nugalėjo Estiją (VIDEO)

2023-11-09
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunimo iki 20 metų rinktinė pergalingai pradėjo „4 Nations Cup“ turnyrą Estijoje.
 
Pirmojo turo rungtynėse lietuviai 4:3 nugalėjo Estijos bendraamžius ir džiaugėsi pirmąją pergale turnyre. Lietuvių pranašumas galėjo būti ir didesnis, bet estams trečiajame kėlinyje pavyko sumažinti Lietuvos rinktinės persvarą.
 
Rungtynės startavo abiejų komandų pražangomis ir kol svečiai savo nuobauda nepasinaudojo, lietuviai po greitos atakos įsiveržė į priekį. Vienas prieš vartininką pabėgo ir įvartį pelnė Ilja Michalevičius (2:39, rez. perd. Simas Ignatavičius, Simonas Valivonis).
 
Dar kartą daugumoje lietuviai žaidė įpusėjus kėliniui ir dar kartą baudė varžovus. Iš toli įvartį pelnė Artūras Seniuta (7:37, rez. perd. Vakaris Čižas, I. Michalevičius).
 
Kėlinio pabaigoje krito ir trečiasis įvartis į Estijos rinktinės vartus. Vėl daugumoje žaidę lietuviai surengė beveik identišką ataką, kaip ir antrojo įvarčio metu. Tiesa, šį kartą A. Seniutos atliktą metimą prieš pat vartus pataisė Titas Krakauskas (18:09, rez. perd. A. Seniuta, V. Čižas).
 
Tiesa, netrukus greitoje atakoje estams įvartį pelnė Nikita Stepanovas.
 
Antrojo kėlinio metu lietuviams gana ilgai teko žaisti mažumoje, bet jie atsilaikė nuo varžovų išpuolių. Tuo tarpu patys gavę dar vieną galimybę daugumai vėl pasižymėjo. Įvartį atnešė dar vienas tolimas metimas, o šį kartą jo autorius Benas Beličenka (35:39, rez. perd. T. Krakauskas).
 
Trečiajame kėlinyje įvarčiais pasižymėjo tik šeimininkai. Kėlinio viduryje į vartus tiksliai atakavo Artiomas Abelianovas, o pačioje susitikimo pabaigoje tikslą dar kartą pasiekė N. Steppanovas.
 
Šiame turnyre Lietuvos rinktinės trenerių štabas rotuos savo pozicijomis, o šiandien vyriausio trenerio pareigas užėmė Dovydas Kulevičius. Jis po rungtynių pripažino, jog trečiajame kėlinyje jo auklėtiniai prasčiau vykdė trenerių nurodymus.
 
„Vaikinai žaidė gerai, bet yra ką taisyti, kad viskas būtų dar geriau. Bet tam ir yra pasiruošimo procesas pasaulio čempionatui, kad visi galėtų susiderinti ir žaisti tokiu pačiu stiliumi. Trečiajame kėlinyje mūsų auklėtiniai mažiau pildė trenerių reikalavimus, todėl davėme šansą estams sugrįžti į rungtynes. Visgi, vartininkas sužaidė geras rungtynes ir padėjo pasiekti pergalę. Rytoj laukia lenkai: bus sunkios rungtynes, bet gerai pailsėsime ir stosime į kovą“, - kalbėjo treneris.
 
Rytoj 14:30 val. Lietuvos jaunimo rinktinė pratęs turnyrą rungtynėmis su Lenkija.