Titulinis » Naujienos » Estijos rinktinėje – skandalas dėl sportinės disciplinos

Estijos rinktinėje – skandalas dėl sportinės disciplinos

2013-04-20
Sports.ee informacija
 Estijos spaudoje kilo skandalas dėl šios šalies žaidėjų elgesio pasaulio čempionato Ukrainoje metu.
 
Prieš Estijos – Rumunijos rungtynes keturi estų žaidėjai į viešbutį grįžo tik paryčiais, praneša Estijos spauda. Pasak estų žiniasklaidos, keturi ledo ritulininkai į kambarius grįžo trečią nakties neblaivūs.
 
Visi keturi ledo ritulininkai praleido kitos dienos rungtynes su Rumunija, kurios prasidėjo pirmą valandą dienos.
 
“Kai kurie ledo ritulininkai į čempionatą vyko ne žaisti, o poilsiauti”,- estų žiniasklaidai pareiškė Janas Miolderis, Estijos ledo ritulio federacijos prezidentas, kuris rinktinėje atlieka ir gydytojo funkcijas, -Degtinė ir moterys jiems svarbiau nei komanda ir žadimas turnyre. Kai grįšime namo, visi prasižengėliai bus iškviesti į disciplinarinę komisiją pasiaiškinti”.
 
   Keturi ledo ritulininkai žaidžia “Viking Sport” komandoje, kuri šiais metais tapo Estijos čempione. Pasak, J.Miolderio, žaidėjų elgesys šokiravo “Viking Sport” ir rinktinės vyriausiąjį trenerį lietuvį Dmitrijų Medvedevą.
 
“Jeigu nuo čempionato pradžios žaidėjai būtų elgęsi tinkamai, tai būtume laimėję ir prieš Lenkiją. Bet kokiu atveju, Rumuniją galėjome įveikti”,- teigė J.Miolderis po ketvirtadienį patirto pralaimėjimo 3:5 Lenkijai.