Titulinis » Naujienos » E.Rybakovas Lietuvos ledo ritulio rinktinei pasaulio čempionate prognozuoja trečią vietą

E.Rybakovas Lietuvos ledo ritulio rinktinei pasaulio čempionate prognozuoja trečią vietą

2014-04-10
Sportas.lt informacija
 Svarbiausiu metų sporto renginiu Lietuvoje vadinamas pasaulio ledo ritulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyras Vilniaus „Siemens“ arenoje vyks jau balandžio 20-26 dienomis. Artėjančio čempionato proga Sportas.lt pristato interviu ciklą su Lietuvos vyrų rinktinės kandidatais.
Pirmasis rubrikos svečias – 23-ejų metų puolėjas Edgaras Rybakovas. Ne vienerius metus užsienyje praleidęs lietuvis iki šiol yra žaidęs tik šalies jaunimo rinktinėje, bet šiemet yra nusiteikęs pagaliau debiutuoti ir Lietuvos vyrų rinktinėje.
 
Po sunkių traumų atsigavęs E.Rybakovas buvo tapęs akivaizdžiu Vilniaus „Balticos“ puolimo lyderiu, o didžiąją šio sezono dalį praleido pajėgiausioje Baltarusijos lygoje „Extraliga“, atstovaudamas Lydos „HC Lida“ klubui. Lietuvis per 35 sužaistas rungtynes įmušė 7 įvarčius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.
 
- Sezono pradžioje bandei įsitvirtinti Elmiros „Jackals“ klube, žaidžiančiame ECHL pirmenybėse, bet tau nepavyko. Kaip manai, kodėl?, - Sportas.lt pasiteiravo E.Rybakovo.
- Jie man pasiūlė dvipusę sutartį, bet sezoną būčiau turėjęs pradėti žemesnėje lygoje, todėl nusprendžiau rungtyniauti Baltarusijoje. Su „Jackals“ klubo atstovais palaikau ryšį, jie stebi mano rezultatus, bet patekti į ECHL yra labai sudėtinga, jei neturi kontrakto su vienu iš NHL klubų.
 
- Kodėl karjerą nusprendei tęsti Baltarusijoje – „HC Lida“ klube? Kaip vertini „Extraliga“ pirmenybių lygį?
- Kai jau buvo aišku, kad neliksiu JAV, „HC Lida“ klubas pirmasis man pateikė pasiūlymą. Pirmenybių lygis tikrai labai aukštas. Daugelio nuomone, „Extraliga“ klubai nepasimestų net ir Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL).
 
- Ar planuoji likti Lydos komandoje ir kitam sezonui? Ar turi pasiūlymų iš kitų komandų?
- Apie kitą sezoną dar negalvoju. Dabar esu susikoncentravęs ties žaidimu Lietuvos rinktinėje ir artėjančiu pasaulio čempionatu, kurio labai laukiu.
 
- Šiemet turi gerą galimybę pagaliau debiutuoti Lietuvos vyrų rinktinėje. Kodėl to nepavyko padaryti anksčiau?
- Išties šiemet gali įvykti mano debiutas Lietuvos vyrų rinktinėje, o tai padaryti namuose būtų labai malonu. Anksčiau negalėdavau žaisti rinktinėje dėl įvairių priežasčių: mokslų, nebaigtų klubinių sezonų ir pan.
 
- Kokia atmosfera rinktinės treniruotėse? Ar ji ženkliai skiriasi nuo treniruočių klube?
- Rinktinėje atmosfera gera. Visi vieni kitus pažįsta jau ne vienerius metus. Treniruojamės labai intensyviai, stengiamės ant ledo priprasti vienas prie kito. Labai laukiu čempionato atidarymo, laukiu tos šventės, kuri prasidės po poros savaičių. Būtų malonu sulaukti didelio palaikymo iš Lietuvos ledo ritulio sirgalių.
 
- Kokį įspūdį palieka rinktinės kandidatai, trenerių štabas?
- Apie atskirus žaidėjus nėra prasmės kalbėti, nes ledo ritulys – komandinis žaidimas ir čia vienas žaidėjas niekada nelaimės rungtynių. Neseniai susipažinau su vyriausiuoju treneriu Berndu Haake ir jau supratau, ko jis laukia iš manęs, o latvį Aigarą Ciprusą gerai pažįstu.
 
- Artimiausias draugiškas rungtynes Lietuvos rinktinė žais su Žlobino „Metallurg“. Tau „Extraliga“ pirmenybėse teko žaisti prieš šią komandą. Ką galėtum pasakyti apie ją?
- Teko prieš šią komandą žaisti ne kartą. Tai labai stipri ekipa, kuriai atstovauja keletas Baltarusijos vyrų rinktinės narių, bet nemanau, kad į draugiškas rungtynes jie atvažiuos stipriausios sudėties.
 
- Paskutinis klausimas: kaip, tavo nuomone, išsidėstys visos šešios rinktinės pasaulio čempionate Vilniuje?
- Lenkija, Kroatija, Lietuva, Didžioji Britanija, Nyderlandai, Rumunija.