Titulinis » Naujienos » „Energijos” pirmas blynas prisvilo

„Energijos” pirmas blynas prisvilo

2013-09-10
LRK "Energija" pranešimas spaudai
 Elektrėnų ledo ritulininkai pirmąsias Baltarusijos „Aukščiausios lygos” rungtynes minimaliu rezultatu 5 – 6 (2:4, 1:1, 2:1) neatsilaikė prieš Soligorsko atstovus. 
 
Itin didelį tempą padiktavę varžovai jau antrąją žaidimo minutę nuginklavo Nerijų Dauksevčių ir savo agresyviomis atakomis pirmajame kėlinyje tai padarė net keturis kartus, kai tuo tarpu „Energijos“ žaidėjai atsakė tik dviem tiksliais įvarčiais. Antrasis kėlinys priklausė abejoms komandoms, o trečiajame dominavimą perėmė aikštelės šeimininkai ir visai ne daug trūko, kad būtų lygiosios – likus kelioms minutėms iki rungtynių pabaigos vyriausiasis rungtynių teisėjas abejotinoje situacijoje neįskaitė po puikios kombinacijos pelnyto V.Jagelavičiaus įvarčio.
 
Rungtynėse nesustabdomi buvo Elektrėnų „Energijos“ senbuviai: Šarūnas Kuliešius pelnė du įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą, gynėjas Tomas Vyšniauskas įmušė du įvarčius. Taip pat rezultatyviai pasižymėjo debiutantas jaunimo rinktinės žaidėjas Paulius Gintautas.
 
Apie rungtynes komandos treneris Sergejus Krumkačius:
 
Kaip vertinate mūsų komandos žaidimą?
 „Visų pirma noriu padėkoti vyrams, kurie rodė charakterį ir atsilikinėdami 1 – 4 „ėjo“ į priekį. Pati rungtynių pradžia mums labai sunkiai klostėsi, turbūt jautėsi tarpas po turnyro, bet trečiasis kėlinys jau džiugino. Labai daug klaidų darome ginantis vidurinėje ir savo aikštės dalyje, jei išsispręsime elementarius gynybos klausimus, viskas bus kitaip.  Kai kuriems žaidėjams dar reikia daugiau laiko „įsivažiuoti“.
 
Ką galite pasakyti apie varžovus, kaip lygis vicečempionų?
„lygis tikrai aukštas, nelabai ir tikėjausi, kad bus toks – labai greita, fiziškai stipri, visą žaidimą žaidė naudodami dviejų „spaudžiančių“  žaidėjų taktiką, labai ramiai kiekybinėje persvaroje jaučiasi“
 
Ar yra ką išskirti mūsų komandoje?
„Žinoma, senbuviai nuo pat pirmų rungtynių diktuoja tempą – 4 įvarčius pelnė Šarūnas Kuliešius ir Tomas Vyšniauskas – tai labai daug ir tai tik parodo, kad jaunimas nuo pat pradžių turi „dantimis“ išsikovoti vietą komandoje! Visi penketai žaidė panašiai – vienodai ir gerų ir nelabai momentų sukūrė“.
 
Kokios prognozės šiandien?
„Šiandien tikiuosi revanšo! Rinktinė krepšinio nežaidžia mūsų laiku tai ir sirgalių daugiau tikiuosi ”
 
Šiandieną 19.00 val. Elektrėnų ledo rūmuose įvyks antrosios komandų rungtynės.