Titulinis » Naujienos » "Energijos" mėnuo Baltarusijoje: pirmieji rezultatai

"Energijos" mėnuo Baltarusijoje: pirmieji rezultatai

2013-10-02
LRK "Energija" pranešimas spaudai
 Elektrėnų „Energija“ pirmą kartą klubo ir šalies istorijoje debiutavo Baltarusijos ledo ritulio „Aukščiausioje lygoje“. Per rugsėjo mėnesį elektrėniškiai sužaidė 8 rungtynes (viso bus 48 reguliariame sezone) per kurias pasiekė 4 pergales pagrindiniame laike, gavo po įskaitinį tašką kartą nusileidę varžovams pratęsime ir kartą baudinių serijoje, bei patyrė du pralaimėjimus. Bendroje įskaitoje „Energija“ turi 14 taškų, tuo tarpu čempionato lyderiai Žlobino „Metallurg2” po 10 žaistų rungtynių 22 taškus.
 
Elektrėnų komandos sudėtyje šiuo metu yra trisdešimt ledo ritulininkų – Lietuvos nacionalinių rinktinių nariai ar kandidatai. Po pirmosios sezono dalies rezultatyviausi žaidėjai „Energijos“ sudėtyje ir jaunieji naujokai: Paulius Gintautas – 7 įvarčiai ir 5 perdavimai, Dominykas Bisturys – 4 įvarčiai ir 5 perdavimai; tradiciškai tarp rezultatyviausių Dovydas Kulevičius (3 įvarčiai, 8 rez. perdavimai), Aivaras Bendžius (4 įvarčiai, 4 perdavimai), Šarūnas Kuliešius (2 įvarčiai, 6 perdavimai). Rezultatyviausias gynėjas – Justinas Vėželis per 8 rungtynes pelnęs 3 įvarčius ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus. Vartuose dominuoja Nerijus Dauksevičius, bet po traumos į rikiuotę grįžta ir Donatas Žukovas.
 
Apie vieną sezono pradžią komandos žaidžiantis treneris Dovydas Kulevičius:
  • Pirmasis varžybų mėnuo įrodė, kad „Aukščiausia lyga“ yra rimtas reikalas – visos ekipos labai pajėgios, rezultatai nenuspėjami iš anksto, tempas labai didelis – būtent tai ko reikia.
Sudėtyje nemažai žaidėjų – ar visi gauna pakankamai žaidybinio laiko?
  • Taip, sudėtis ne maža, bet jau sezono pradžioje pasitaikė ir traumų ir ligų, keliose išvykos rungtynėse nedalyvavo keletas pagrindinės sudėties žaidėjų – tai rotacija vyksta natūrali. Taip pat stengiamės maksimaliai įtraukti jaunimą, tą jaunimą kuris stengiasi ir įrodinėja. Juk matote, kad pas mus žaidžia visi 20 rungtynėms registruotų žaidėjų, visais pasitikime ir norime, kad žaidėjai patys savimi kuo daugiau pasitikėtų.
Ką išskirtumėte kaip labiausiai nustebinusius ar pažangą padariusius?
  • Dar sezono pradžia, anksti apie tai kalbėti, visi tik įsivažiuojame. Džiaugiuosi dėl Dominyko Bisturio ir Pauliaus Gintauto, kuriems netrūkta drąsos žaisti ir atsakingais momentais, taip pat patinka Donato Vittės noras laimėti, bet kaip ir minėjau dar viskas prieš akis ir jiems ir visai komandai yra kur pasitempti.
 
Kokia situacija vartuose?
  • Gerai, kad po traumos atsigauna Donatas Žukovas, kuris labai sėkmingai sužaidė savo pirmąsias rungtynes Lydoje. Nerijus Dauksevičius didelį darbą daro - jis jau dabar yra sužaidęs tiek rungtynių kiek praeitais metais per visą sezoną – jo indėlis į pergales yra labai didelis.
Dovydai, kaip vertinate, ar realus yra tikslas išsikeltas – laimėti medalius?
  • Realus, tik reikės visą sezoną dirbti daug daugiau, žaisti daug atsakingiau ir rezultatyviau, bet medaliai ar net pirma vieta yra „mūsų nosiai“.
  •  
Spalio 4 – 5 dienomis Elektrėnų „Energija“ žais namų rungtynes prieš Minsko „Junior“ ledo ritulininkus (3 vieta turnyrinėje lentelėje – 10 sužaistų rungtynių, 19 taškų).
 
Penktadienis „Energija“ – „Junior“ 19.00 val.
Šeštadienis „Energija“ – „Junior“ 17.00 val.
Elektrėnų ledo rūmai, Draugystės g. 24