Titulinis » Naujienos » „Energijos“ ledo ritulininkai kviečia prisidėti prie neatlygintinos kraujo donorystės iniciatyvos

„Energijos“ ledo ritulininkai kviečia prisidėti prie neatlygintinos kraujo donorystės iniciatyvos

2013-02-28
LRK "Energija" pranešimas spaudai
Ledoritulio klubas „Energija“ kartu su VšĮ Nacionaliniu kraujo centru kviečia savo draugus, rėmėjus bei visus geros valios žmones į išskirtinę klubo „Energija“ treniruotę ir neatlygintinos kraujo donorystės akciją. Neabejingi prasmingiems darbams laukiami vasario 28 dieną Elektrėnų Ledo rūmuose, Draugystės g. 24, nuo 18 iki 21 val.
 
„Mūsų ledo ritulio klubo nariai yra jauni socialiai aktyvus žmonės. Per pastaruosius penkerius metus dalyvavome įvairiose socialinėse akcijose, todėl mielai prisidedame prie prasmingų ir visuomenei reikšmingų iniciatyvų. Mintis vėl prisidėti prie kraujo donorystės kilo, prisiminus labai pozityvius jausmus po pirmosios bendros neatlygintinos kraujo donorystės akcijos. Ledo ritulininkai atsakingai palaiko ir manau, kad palaikys tokią iniciatyvą ateityje“, – sako „Energijos“ vadovas ir žaidėjas Rolandas Aliukonis.
 
Renginio metu visi norintys galės tapti kraujo donorais, o pasinaudoję proga turės galimybę daugiau sužinoti apie kraujo donorystę, ledo ritulį, ar šiaip pasidalinti geromis mintimis.
 
„Jau tapo įprasta, kad prasmingą darbą atlikę žmonės po kurio laiko nusprendžia jį ir vėl pakartoti. Dažnai kviesdami tapti neatlygintinais kraujo donorais sulaukiame neigiamo atsakymo, todėl džiaugiamės ir branginame nuolatinius savo kraujo donorus“, – sako Jurgita Žaliauskienė VšĮ Nacionalinio kraujo centro Neatlygintinos kraujo donorystės koordinatorė.
 
„Ar dažnai susimąstome, kiek gero galime padaryti vos per keliolika minučių? Kraujo dovanojimas atims 10-15 minučių kiekvieno mūsų laiko, bet galbūt kažkam kitam ši auka išgelbės gyvybę. Iš tiesų daug klausimų, kodėl tai darome, neturėtų kilti“, – donorystės motyvus pakomentavo „Energijos“ žaidėjas Šarūnas Kuliešius.
 
Elektrėnų „Energija“ – tai legendinis Lietuvos ledo ritulio klubas savo tradicijas puoselėjantis jau nuo 1977 m. Sporto aukštumų siekimas – tai sportininkų kasdienybė, tačiau garsiausi šalies ledo ritulininkai mielai prisideda prie socialinių akcijų su globos namų vaikais, aktyviai veikia miestelio bendruomenėse, užsiima sporto sklaida vaikų ir jaunimo tarpe.
 
VšĮ Nacionalinis kraujo centras – didžiausia kraujo donorystės įstaiga mūsų šalyje, kraujo komponentais aprūpinanti per 60 didžiausių Lietuvos gydymo įstaigų Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Marijampolėje. VšĮ Nacionalinis kraujo centras turi praktikoje veikiančią kokybės sistemą, o jo veikla, įranga, personalo kvalifikacija atitinka kokybės standartus ir Geros gamybos praktikos reikalavimus.
 
Kviečiame dalyvauti kraujo donorystės akcijoje vasario 28 dieną Elektrėnų Ledo rūmuose, Draugystės g. 24, nuo 18 iki 21 val.