Titulinis » Naujienos » „Energija“ reguliarųjį sezoną Baltarusijos aukščiausioje lygoje baigė pralaimėjimu

„Energija“ reguliarųjį sezoną Baltarusijos aukščiausioje lygoje baigė pralaimėjimu

2014-02-20
Sportas.lt informacija
 Pralaimėjimą paskutinėse Baltarusijos „Vyšaja“ ledo ritulio lygos reguliariojo sezono rungtynėse patyrė daugkartinė Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija“.
 
Elektrėniškiai ketvirtadienį svečiuose 2:4 (1:2, 0:2, 1:0) neatsilaikė prieš reguliariojo sezono nugalėtojus – Soligorso „Shakhter-2“ ledo ritulininkus.
 
Lietuvos klubas labai gerai pradėjo rungtynes ir netgi pirmavo po Šarūno Kuliešiaus (1:21 min.) įvarčio, bet per likusį susitikimo laiką šeimininkai pelnė keturis įvarčius be atsako – du sykius pasižymėjo Denisas Šarinas (18:45 ir 34:36), o po kartą – Aleksandras Beliajevas (1:38) bei Vladislavas Mikulčikas (45:16).
 
Rungtynėms artėjant į pabaigą įvartį „Energijai“ įmušė Tomas Vyšniauskas (58:01).
 
„Energijos“ vartus visas rungtynes vėl gynė Nerijus Dauksevičius.
 
Trečiadienį pirmąsias šių komandų rungtynes Soligorske rezultatu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) laimėjo „Energija“.
 
Elektrėnų komanda šiomis rungtynėmis baigė reguliarųjį sezoną. Dėl politinių neramumų nusprendusi nevykti į Ukrainą, „Energija“ taip ir nesužaidė dviejų mačų su Kijevo „Kremenčiug“. Lygos valdyba nusprendė, kad šios rungtynės liks nesužaistos, o taškų negaus nei „Energija“, nei „Kremenčiug“.
 
„Energija“ (92 tšk.) reguliarųjį sezoną baigė 5-oje vietoje, o „Shakhter-2“ (107 tšk.) aplenkė visus 12 varžovų.
 
Ketvirtfinalio serijoje iki 3 pergalių „Energija“ žais su Minsko „Junior“ (97 tšk.) klubu, kuris per paskutinį turą iš 2-os vietos nukrito net į 4-ą. Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės turėtų vykti vasario 24-ą dieną.
 
Šiame sezone „Energija“ su „Junior“ tarpusavio mačuose pasidalino po 2 pergales. Abi komandos pergales iškovojo žaisdamos namuose.