Titulinis » Naujienos » „Energija“ pirmą kartą istorijoje pateko į Baltarusijos aukščiausios lygos pusfinalį ( papildyta, VIDEO, B.Haakės komentaras)

„Energija“ pirmą kartą istorijoje pateko į Baltarusijos aukščiausios lygos pusfinalį ( papildyta, VIDEO, B.Haakės komentaras)

2016-02-27
sportas.lt informacija
Puikų pasirodymą Baltarusijos aukščiausiosios lygos atkrintamosiose varžybose pratęsė Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkai. Elektrėniškiai penktadienį savo arenoje 6:2 (3:1, 0:0, 3:1) nugalėjo Žlobino „Metallurg-2“, laimėjo ketvirtfinalio seriją iki 3 pergalių 3:0 ir pirmą kartą istorijoje pateko į pusfinalį.
 
„Energija“ pirmąja kiekybine persvara nepasinaudojo, bet įmušė įvartį, komandoms žaidžiant vienodų sudėčių – po Mauro Baltrukonio ir Edvino Boroškos perdavimų pasižymėjo Aimas Fiščevas (5:45 min.). „Metallurg-2“ pavyko atstatyti pusiausvyrą po tikslaus Dmitrijaus Geliko (11:44) smūgio. Visgi, kėlinio pabaigoje dominavo „Energija“. E.Boroška (17:01) po A.Fiščevo ir M.Baltrukonio perdavimų pelnė antrąjį šeimininkų įvartį, o kiek vėliau kiekybine persvara pasinaudojo Aurelijus Kriščiūnas (19:25), kuriam perdavimus atliko Dovydas Kulevičius bei Justinas Vėželis.
 
Antrajame kėlinyje „Metallurg-2“ pavyko apsiginti nuo „Energijos“ atakų, bet jų viltys pakovoti dėl pergalės dužo trečiajame kėlinyje, kuriame elektrėniškiai įmušė dar 3 įvarčius ir susikrovė triuškinantį pranašumą. Tikslius smūgius atliko A.Fiščevas (50:43, rez. perd. M.Baltrukonis ir Artūras Katulis), kiekybine persvara pasinaudojęs Mindaugas Kieras (51:44, rez. perd. A.Katulis ir Povilas Verenis) bei M.Baltrukonis (54:30, rez. perd. A.Katulis ir E.Boroška). Tiesa, rungtynių pabaigoje po Luko Vėželio ir A.Katulio pražangų „Energija“ liko žaisti trise prieš penkis varžovus. Tai padėjo D.Gelikui (58:04) įmušti antrąjį savo įvartį.
 
„Energija“ turi savo dvasią – tai didelė šeima, o aš būdamas su jais jaučiuosi laimingas. Manęs nestebina šios pergalės, nes buvau įsitikinęs, kad laimėsime. Mes tiesiog labiau to norėjome, nors varžovas buvo tikrai labai pajėgus. Trečiosios rungtynės buvo ypatingai svarbios, bet visi dirbo sunkiai ir atsakingai, o dar nuostabus žiūrovų palaikymas. Dabar turime dvi dienas poilsio ir laukiame dvikovos pusfinalyje. Tikrai nesustosime.“ – ketvirtfinalio pergales apibendrino treneris Berndas Haake.
 
 „Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Donatas Žukovas.
 
Savo varžovus pusfinalyje „Energija“ sužinos kiek vėliau, nes reguliariajame sezone dominavusi Soligorsko „Shakhter-2“ komanda sugebėjo vieną kartą pralaimėti prieš vos 8-ą vietą užėmusią Bresto „HC Brest-2“ ekipą ir serijoje iki 3 pergalių pirmauja 2:1.