Titulinis » Naujienos » „Energija“ pasiekė revanšą prieš „Dinamo-Raubiči“

„Energija“ pasiekė revanšą prieš „Dinamo-Raubiči“

2014-09-25
sportas.lt informacija
 Dramatišką pergalę Baltarusijos aukščiausios lygos rungtynėse iškovojo daugkartinė Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija“, kuri ketvirtadienį svečiuose 3:2 (0:1, 1:0, 2:1) įveikė Raubičių „Dinamo-Raubiči“ komandą ir atsirevanšavo jai už nesėkmę trečiadienį.
 
Pirmajame rungtynių kėlinyje šeimininkus į priekį išvedė Timofejus Balezinas (14:04 min.), bet labiau padidinti savo persvaros Raubičių komanda nesugebėjo, nes antrajame kėlinyje pusiausvyrą atstatė Antonas Korneičiukas (35:37), išnaudojęs kiekybinę persvarą.
 
Trečiajame kėlinyje rezultatą „Energijos“ naudai persvėrė jaunasis Artūras Laukaitis (41:20), bet šeimininkai nenuleido rankų ir Aleksandras Lukaševičius (47:02) pasiuntė ritulį į Nerijaus Dauksevičiaus ginamus vartus.
 
Kai jau atrodė, kad rungtynėse prireiks pratęsimo, likus žaisti mažiau nei 2 min. Aivaras Bendžius (58:13) įmušė pergalingą įvartį.
 
Šį kartą „Energija“ rungtynėms registravo 18 ledo ritulininkų, o savo pirmąsias rungtynes aukščiausioje lygoje sužaidė Dominykas Škadauskas.
 
Priminsime, kad trečiadienį „Energija“ Raubičiuose patyrė nesėkmę rezultatu 1:5 (0:1, 0:2, 1:2). Reikėtų pažymėti tai, kad vyriausiam „Dinamo-Raubiči“ žaidėjui tėra 16-a metų.
 
„Energija“ (8 tšk.) liko 8-oje turnyrinės lentelės vietoje, o keturiomis rungtynėmis daugiau žaidęs „Dinamo-Raubichi“ (11 tšk.) nukrito į 7-ą poziciją tarp 11 klubų.
 
Artimiausias dvejas rungtynes „Energija“ žais rugsėjo 29-30 dienomis Elektrėnuose prieš čempiono titulą ginantį Minsko „Junior“ klubą.