Titulinis » Naujienos » „Energiją“ palikęs A.Laukaitis karjerą tęs Kanadoje (komentaras)

„Energiją“ palikęs A.Laukaitis karjerą tęs Kanadoje (komentaras)

2014-12-29
Sportas.lt informacija
Vienas perspektyviausių Lietuvos ledo ritulininkų Artūras Laukaitis keliasi už Atlanto – sezoną Elektrėnų „Energijoje“ pradėjęs 17-metis puolėjas prisijungė prie Kanados jaunimo (iki 21 metų) lygoje (GMHL) žaidžiančio Breisbridžo „Blues“ klubo.
 
„Neturiu nieko prieš „Energiją“, bet manau, kad jau „išaugau“ šios komandos marškinėlius. Noriu tobulėti kaip žaidėjas ir tai galėsiu padaryti Kanadoje. GMHL lygoje neplanuoju apsistoti – jau kitą sezoną bandysiu patekti į pajėgesnę Kanados ar JAV jaunimo lygą“, - Sportas.lt teigė A.Laukaitis.
 
Puolėjas iš Lietuvos į Kanadą išskrenda kitų metų sausio 2-ą dieną. Kol kas neaišku, ar lietuvis žais jau sausio 3-ią dieną vyksiančiose rungtynėse, ar jo debiuto teks palaukti iki sausio 10-os d.
 
A.Laukaitis Baltarusijos aukščiausioje lygoje rungtyniaujančios „Energijos“ gretose spėjo sužaisti 23 rungtynes ir per jas pelnė 11 įvarčių bei 7 kartus tiksliai asistavo komandos draugams. Lietuvos jaunių (iki 18 metų) rinktinės lyderis šiemet debiutavo ir šalies jaunimo (iki 20 metų) rinktinėje. Pasaulio jaunimo čempionato II-ojo diviziono A grupės turnyre A.Laukaitis įmušė 2 įvarčius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir pasidabino sidabro medaliu.
 
„Blues“ ekipoje A.Laukaitis nebus vienintelis lietuvis. Breisbridže nuo sezono pradžios žaidžia 19-metis gynėjas Simonas Gorelis, o 18-metis puolėjas Tomas Mizaras prie „Blues“ prisijungė lakpričio pabaigoje. S.Gorelis per 24 šio sezono rungtynes įmušė 4 įvarčius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus bei buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes. T.Mizaro sąskaitoje per 7 mačus – 3 įvarčiai.
 
„Blues“ (20 tšk.) Šiaurės divizione tarp 10 komandų užima 8-ą vietą.