Titulinis » Naujienos » „Energija“ netikėtai pralaimėjo vieniems iš Baltarusijos lygos autsaiderių

„Energija“ netikėtai pralaimėjo vieniems iš Baltarusijos lygos autsaiderių

2016-02-01
Sportas.lt informacija
Apmaudų pralaimėjimą Baltarusijos aukščiausios ledo ritulio lygos rungtynėse patyrė Elektrėnų „Energija“. Dėl namų aikštės pranašumo ketvirtfinalyje kovojantys elektrėniškiai pirmadienį svečiuose 3:5 (1:0, 2:2, 0:3) nusileido vieniems iš autsaiderių – Novopolocko „Chimik-SKA-2“ ledo ritulininkams.
 
Nesužaidus nė 4 minučių „Energiją“ į priekį išvedė Aimas Fiščevas (3:16 min.), kuriam tiksliai asistavo Deividas Kazlauskas ir Justinas Vėželis. Per likusią kėlinio dalį „Energija“ užsidirbo 8 baudos min., bet žaisdama mažumoje sugebėjo apsiginti.
 
„Chimik-SKA-2“ įsibėgėjo antrajame kėlinyje – rezultatą pavyko išlyginti Aleksejui Chranovickij (24:21). Nepraėjus nė 2 min. po Olego Kotriakovo pražangos buvo skirtas baudinys į „Chimik-SKA-2“ vartus. Jį sugebėjo realizuoti jauniausias „Energijos“ ledo ritulininkas 16-metis Laisvydas Kudrevičius (26:11). Beveik 10 min trukusią „sausą“ atkarpą nutraukė Viktoro Gavrilenkos (36:07) įvartis, bet pačioje kėlinio pabaigoje po Povilo Verenio ir Ugniaus Čižo perdavimų įvartį įmušė Dovydas Kulevičius (39:22).
 
Trečiajame kėlinyje „Chimik-SKA-2“ pavyko išlyginti rezultatą jau vienos iš pirmųjų savo atakų metu, kai ritulį į „Energijos“ vartus pasiuntė Pavelas Šagibalovas (40:30). Kėliniui įpusėjus „Chimik-SKA-2“ pirmą kartą išsiveržė į priekį po Stanislavo Suchomeniuko (50:52) įvarčio. „Energijos“ padėtį rungtynių pabaigoje komplikavo pražangos. Svečiai pažeidė sudėties taisyklę, o likus žaisti mažiau nei 2 min. D.Kulevičius gavo 10 min. drausminę nuobaudą. Paskutinę minutę „Energija“ pakeitė vartininką Donatą Žukovą aikštės žaidėju, tačiau buvo nubausta – ritulį į tuščius vartus pasiuntė ir tašką rungtynėse padėjo A.Chranovickij (59:23). Čia pat iš aikštės iki rungtynių pabaigos buvo pašalintas Karolis Kubilius.
 
Sportas.lt primena, kad sekmadienį Novopolocke „Energija“ savo varžovus sutriuškino net 7:1 (2:0, 1:0, 4:1).
 
„Energija“ (51 tšk.) turnyrinėje lentelėje nukrito į 5-ą vietą, o „Chimik-SKA-2“ (24 tšk.) pakilo į priešpaskutinę – 9-ą – poziciją, bet jau nebeturi galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas.
 
Artimiausias dvejas rungtynes elektrėniškiai žais vasario 5-6 dienomis išvykoje su Gomelio „HC Gomel-2“ komanda (71 tšk.), užimančia 2-ą vietą.