Titulinis » Naujienos » „Energija” namuose sieks pergalių prieš čempionato lyderius

„Energija” namuose sieks pergalių prieš čempionato lyderius

2016-01-12
LRK "Energija" informacija
 Pirmąsias naujųjų metų Baltarusijos aukščiausios lygos rungtynes stipriausias šalies ledo ritulio klubas Elektrėnų „Energija“ žais namuose prieš absoliučius lygos lyderius, vos du pralaimėjimus patyrusius Soligorsko „Šachtior“ ledo ritulininkus.
 
Nors elektrėniškiai jau spėjo sausio mėnesį Lietuvos čempionate sužaisti keturias rungtynes, tačiau komandos lyderis Dovydas Kulevičius sako, jog šios kovos bus visiškai kitokios – „tai, kad jau žaidėme per šį tarpą, žinoma, yra labai gerai, bet reikia pripažinti, kad Baltarusijos lygis visai kitoks ir mums ne visada pavyksta persijungti į jį nuo pat pradžių. Varžovų komanda pasižymi labai staigiomis atakomis, atsakinga gynyba, vartininkas jų gerai žaidžia – žodžiu, dėl to jie ir pirmi. Mes taip pat „gerame ritme“, tik labai truks Aivaro, neaišku ar Povilas galės žaisti. Mes einame į aikšte laimėti visada ir prieš visus, tai sirgaliai tikrai nenusivils“.
 
Soligorsko klubas per 26 rungtynes turi 72 taškus ir žengia pirmas, tuo tarpu vienintelis Lietuvos klubas su 43 taškais yra trečias.
 
„Energijai“ nepadės daugiausiai iki šiol įvarčių įmušęs žaidėjas Aivaras Bendžius, kuris išvyko į Slovėnijos čempionų klubą „HDD Jesenice“ į peržiūrą. Taip pat dar neaišku dėl kito atakų lyderio Povilo Verenio, kuris per rungtynes Juodupėje susižeidė plaštaką.
 
Elektrėnų „Energija“ – Soligorsko „Šachtior“,
 
Antradienis ir trečiadienis nuo 18.30 val. Įėjimas nemokamas.