Titulinis » Naujienos » „Energija“ išvykoje įveikė Baltarusijos lygos turnyrinės lentelės „kaimynus“

„Energija“ išvykoje įveikė Baltarusijos lygos turnyrinės lentelės „kaimynus“

2016-01-17
Sportas.lt informacija
Svarbią pergalę Baltarusijos Aukščiausioje ledo ritulio lygoje iškovojo Elektrėnų „Energijos“ komanda, sekmadienį išvykoje 6:3 (2:1, 2:2, 2:0) įveikusi tiesioginę konkurentę Raubičių „Dinamo-Raubichi“ ekipą.
 
Pirmąjį kėlinį įvarčiu pradėjo Mantas Marcinkevičius (4:23 min.), sulaukęs perdavimų iš Tomo Vyšniausko ir Laisvydo Kudrevičiaus. Visgi, po Justino Vėželio pražangos mažumoje likusi žaisti „Energija“ neatsilaikė ir pusiausvyrą atstatė Stanislavas Kaminskij (9:50). „Dinamo-Raubichi“ ir toliau žaidė drausmingai, bet tai jų negelbėjo – Deividas Kazlauskas (12:56) po Aimo Fiščevo perdavimo sugrąžino „Energijai“ minimalią persvarą.
 
Vos prasidėjus antrajam kėliniui šeimininkai liko žaisti trise prieš penkis varžovus ir tuo pasinaudojo D.Kazlauskas (26:38), kuriam perdavimus atliko A.Fiščevas bei J.Vėželis. Praėjus kiek daugiau nei 3 min. M.Marcinkevičius tiksliai asistavo A.Fiščevui (29:44), kuris suteikė „Energijai“ rekordinį pranašumą. Deja, „Dinamo-Raubichi“ taip lengvai nenuleido rankų. „Energija“ pradėjo rinktis pražangas, o šeimininkai du kartus pasinaudojo kiekybine persvara – pasižymėjo Vladislavas Jeriomenka (33:34) bei Davidas Nazarijanas (38:34).
 
Paskutiniame rungtynių trečdalyje svečių padėtį gerokai sukomplikavo kiekybine persvara pasinaudojęs Dovydas Kulevičius (57:39), kuriam perdavimus atliko Ugnius Čižas ir Mauras Baltrukonis. „Dinamo-Raubichi“ dar pakeitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, bet tai jų negelbėjo, o A.Fiščevas (58:24) po Edvino Boroškos perdavimo pasiuntė ritulį į tuščius svečių vartus. „Energijos“ vartus visas rungtynes gynė Donatas Žukovas.
 
„Energija“ (46 tšk.) turnyrinėje lentelėje pakilo į 3-ią vietą, o „Dinamo-Raubichi“ (43 tšk.) nukrito į 5-ą poziciją tarp 10 komandų.
Pirmadienį Raubičiuose šios dvi komandos susitiks dar kartą.