Titulinis » Naujienos » „Energija“ Baltarusijos lygos pusfinalio seriją pradėjo pralaimėjimu

„Energija“ Baltarusijos lygos pusfinalio seriją pradėjo pralaimėjimu

2016-03-03
Aportas.lt informacija
Pirmose Baltarusijos Aukščiausios ledo ritulio lygos pusfinalio rungtynėse Elektrėnų „Energija“ ketvirtadienį svečiuose 2:5 (1:2, 1:2, 0:1) nusileido reguliariojo sezono laimėtojai Soligorsko „Shakhter-2“ ekipai ir serijoje iki 4 pergalių atsilieka 0:1.
 
Jau pačioje rungtynių pradžioje šeimininkai pasinaudojo kiekybine persvara ir pirmavo po Daniilo Bokuno (3:29 min.) įvarčio. Ugnius Čižas (9:44) po Dovydo Kulevičiaus perdavimo buvo išlyginęs rezultatą, bet kėlinį užbaigė tikslus Aleksejaus Busko (14:59) smūgis.
 
Antrojo kėlinio pradžioje „Shakhter-2“ persvarą padvigubino Kirillas Nikolajevas (22:54), o elektrėniškiai pradėjo rinktis vis daugiau pražangų. Nors jie apsigynė likę trise prieš penkis varžovus, tačiau šeimininkai pasižymėjo ir turėdami vieno žaidėjo persvarą – įvartį įmušė Jaroslavas Salnikas (27:04). Kėliniui artėjant prie pabaigos „Energijos“ viltis atgaivino Aimas Fiščevas (36:01), kuriam tiksliai asistavo Mauras Baltrukonis ir Artūras Katulis.
 
Trečiajame kėlinyje pražangas rinkosi tik svečiai, bet 4 min. daugumoje žaidusi „Energija“ nepasižymėjo, o tašką rungtynėse padėjo Aleksandro Idiatullino (52:13) įvartis. „Energijos“ vartus be keitimų gynė Donatas Žukovas.
 
Antrosios serijos rungtynės Soligorske bus žaidžiamos jau kovo 3-ią dieną. Vėliau serija kelsis į Elektrėnus, kur bus sužaistos trečiosios ir ketvirtosios rungtynės kovo 7-8 d.
 
Sportas.lt primena, kad „Energija“ pirmą kartą žaidžia šios lygos pusfinalyje, o reguliariajame sezone pralaimėjo visas keturias dvikovas prieš „Shakhter-2“.