Titulinis » Naujienos » „Energija“ Baltarusijoje pratęsė pergalių seriją ir pakilo į trečią lygos vietą

„Energija“ Baltarusijoje pratęsė pergalių seriją ir pakilo į trečią lygos vietą

2015-11-16
Sportas.lt informacija
Pirmadienį Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje pergalių seriją pratęsė Elektrėnų „Energijos“ ekipa. Elektrėniečiai namuose 5:2 (1:0, 3:1, 1:1) įveikė lygos autsaiderius Vitebsko „HC Vitebsk-2“ ledo ritulininkus ir turnyrinėje lentelėje pakilo viena pozicija aukščiau.
 
Rungtynes puikiai pradėjo Povilas Verenis (1:18), kuris po Artūro Visocko rezultatyvaus perdavimo jau antrą minutę išvedė šeimininkus į priekį (1:0). Nors elektrėniečiai turėjo gerus šansus padidinti persvarą dar pirmojo kėlinio viduryje, tačiau nesugebėjo pasinaudoti dviejų žaidėjų kiekybine persvara.
 
Antrame kėlinyje rezultatą išlyginti sugebėjo Nikolajus Baranovas (23:47), tačiau „Energija“ jau po mažiau nei dešimt minučių vėl buvo priekyje - Ugnius Čižas (32:13) po Dovydo Kulevičiaus ir Tomo Vyšniausko pelnė savo dešimtą įvartį Baltarusijos čempionate. Sėkmingai šeimininkams susiklostė ir antrojo kėlinio pabaiga: iš pradžių Aimas Fiščevas (37:00) po Edvino Boroškos rezultatyvaus perdavimo padidino persvarą iki dviejų įvarčių (3:1), o likus žaisti dešimt sekundžių įvartį „į rūbinę“ įmušė P.Verenis (39:50, rez. perd. Aimas Fiščevas).
 
Daugau nei pusę trečiojo kėlinio „Energija“ pasižymėjo tik baudos minutėmis, o rezultatą sušvelnino N.Baranovas (42:38), tačiau kėlinio pabaigoje U.Čižas įmušė penktą šeimininkų įvartį rungtynėse, o „Energija“ iškovojo vienuoliktą pergalę čempionate.
 
Du kėlinius „Energijos“ vartus gynė Donatas Žukovas, o trečią - Nicholas Nabuurs.
 
Tai jau antroji „Energijos“ pergalė iš eilės - vakar dienos rungtynėse Elektrėnų klubas 10:0 taip pat įveikė „HC Vitebsk-2“ komandą.
 
Elektrėniškiai per aštuoniolika čempionato rungtynių yra iškovojusi 32 taškus ir aplenkusi Raubičių „Dinamo – Raubiči“ komandą pakilo į trečią turnyrinės lentelės poziciją.
 
Artimiausias dvejas rungtynes „Energija“ žais lapkričio 21-a ir 22-a dienomis išvykoje su Gomelio „HC Gomel-2“ ekipa.