Titulinis » Naujienos » „Energija“ atkrintamųjų varžybų starte tik susitikimo pabaigoje pralaimėjo „Metallurg-2“ ekipai

„Energija“ atkrintamųjų varžybų starte tik susitikimo pabaigoje pralaimėjo „Metallurg-2“ ekipai

2015-02-15
Sportas.lt informacija
Daugkartinė Lietuvos ledo ritulio čempionė Elektrėnų „Energija“ nesėkmingai pradėjo Baltarusijos aukščiausiosios lygos atkrintamąsias varžybas.
 
„Energija“ svečiuose 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) nusileido reguliariojo sezono laimėtojams Žlobino „Metallurg-2“ ledo ritulininkams ir serijoje iki trijų pergalių atsilieka 0-1.
 
Pirmojo kėlinio viduryje į priekį „Metallurg-2“ ekipa išvedė Vladimiras Tkačukas (7:20) pelnęs įvartį žaidžiant daugumoje. Tačiau jau kėlinio pabaigoje „Energija“ puikiai išnaudojo kiekybinę persvarą, o Andrejus Židkovas (18:04) po Aivaro Bendžiaus ir Martyno Šliko rezultatyvių perdavimų išlygino rezultatą.
 
Antrame kėlinyje komandos pasižymėjo baudos minutėmis - A.Bendžius, Artūras Visockas ir Karolis Kubilius užsidirbo po 2, o Dominykas Bisturys - net 6. Tik kėlinio pabaigoje „Metallurg-2“ žaidėjas Pavelas Bergunovas (36:05) antrą kartą išvedė šeimininkus į priekį - 2:1.
 
Trečiame kėlinyje komandos žaidė drausmingiau ir daugiau nei pusę kėlinio išvengė baudos minučių, o likus žaisti septynias su puse minutės A.Bendžius (52:29) po A.Židkovo rezultatyvaus perdavimo išlygino rezultatą (2:2).
 
Deja, netrukus „Metallurg-2“ perėmė iniciatyvą, o Konstantinas Bazlevas (55:04 ir 56:17) pelnė du įvarčius per minutę ir palaidojo „Energijos“ šansus pakovoti dėl svarbios pergalės.
 
Visas rungtynes „Energijos“ vartus gynė Donatas Žukovas.
 
Kitas rungtynes komandos žais vasario 16 dieną, o trečiosios ir ketvirtosios (jeigu prireiks) serijos rungtynės vasario 19-ą ir 20-ą dienomis bus žaidžiamos Elektrėnuose.
 
Sportas.lt primena, kad „Energija“ prieš Žlobino ekipą pralaimėjo visas 4 šio sezono rungtynes, tiesa, sykį Elektrėnuose nugalėtojai paaiškėjo tik po baudinių serijos.