Titulinis » Naujienos » Elektrėnuose stovyklavusi Lietuvos moterų rinktinė sužaidė dvi kontrolines rungtynes su latvėmis

Elektrėnuose stovyklavusi Lietuvos moterų rinktinė sužaidė dvi kontrolines rungtynes su latvėmis

2023-01-09
hockey.lt informacija
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė surengė dar vieną pasiruošimo stovyklą Elektrėnuose – pasaulio čempionatui besiruošiančios ledo ritulininkės savaitgalį kartu treniravosi bei sužaidė dvi kontrolines rungtynes.
 
Praėjusį savaitgalį Elektrėnuose pirmąją 2023-ųjų metų stovyklą surengė Lietuvos moterų rinktinės kandidatės. Per tris dienas trukusią stovyklą merginos ne tik klausėsi vieno iš rinktinės trenerių Raimondo Štrimaičio bei jam talkinusių Edgaro Rybakovo ir Dovydo Kulevičiaus nurodymų, tačiau ir sužaidė du kontrolinius susitikimus.
 
Lietuvoje savaitgalį lankėsi pasaulio čempionatui besiruošianti Latvijos U-18 rinktinė. Jaunosios latvės jau netrukus varžysis pasaulio jaunių čempionate, o kontrolinėse rungtynėse su lietuvėmis joms pavyko dukart džiaugtis pergale.
 
Šeštadienį vykusiose rungtynėse Latvijos atstovės iškovojo pergalę rezultatu 9:2, o po dienos vykusi dvikova buvo gerokai atkaklesnė, bet ir tąkart 8:6 triumfavo latvės.
 
Per dvi rungtynes lietuvių gretose išsiskyrė prie visų įvarčių tiesiogiai prisidėjusi Klara Miuller, kuri pati pelnė keturis įvarčius ir tiek pat kartų asistavo savo komandos draugėms. Tris įvarčius pelnė ir vieną rezultatyvų perdavimą pridėjo Gabija Petrauskaitė, o Vaiva Rastenytė pelnė vieną įvartį ir atliko tris rezultatyvius perdavimus. Emilija Tučiūtė ir Daiva Jatkevičienė komandos draugėms asistavo atitinkamai tris ir vieną kartą.
 
„Rinktinė surengė dvi treniruotes, o stovyklą užbaigė dvejomis rungtynėmis su varžovėmis iš Latvijos. Latvės ruošiasi pasaulio čempionatui, tad mums tai buvo labai gera patirtis prieš stipresnes varžoves. Prieš pasaulio čempionatą rinktinė dar planuoja dalyvauti keturių komandų turnyre Estijoje“, - po stovyklos kalbėjo rinktinės vadovė Eglė Kulikauskaitė.
 
Prieš svarbiausią sezono startą – balandžio 3-9 dienomis Rumunijoje vyksiantį pasaulio čempionatą, Lietuvos moterų rinktinė vasario 8-11 dienomis planuoja sudalyvauti draugiškame turnyre Estijoje. Kohtla Jervės mieste kartu su lietuvėmis varžysis šeimininkė Estija bei Ukrainos ir Latvijos rinktinės. Estės ir ukrainietės varžysis su mūsų šalies rinktine ir pasaulio ledo ritulio čempionato III divizione.