Titulinis » Naujienos » Elektrėnuose įvyks penktasis baikerių ledo ritulio čempionatas

Elektrėnuose įvyks penktasis baikerių ledo ritulio čempionatas

2014-01-13
hocey.lt informacija
 Šių metų sausio 25 dieną, Elektrėnų ledo rūmuose vyks jau penkti metai organizuojamas „Biker MC Baltic Open Championship“.
 
Jau 2007 metais buvo suorganizuotas pirmas Baltijos šalyse atviras Lietuvos baikerių ledo ritulio turnyras, kuriame dalyvavo 16 baikerių klubų komandų.
 
Po dviejų metų turnyras jau tapo tarptautinis, kuriame sudalyvavo ir Latvijos baikerių klubų rinktinė.
 
Turnyro metu, buvo sutarta su Latvijos baikerių klubų rinktinės vadovybe, organizuoti kasmetinius Baltijos šalių baikerių ledo ritulio turnyrus ir kviesti kitų Baltijos šalių baikerius, aktyviai dalyvauti mūsų organizuojamame turnyre.
 
2010 metais, jau III-sis ledo ritulio turnyras, vyko Latvijoje (Ryga, VOLVO arena). Turnyre dalyvavo Latvijos, Estijos, Rusijos ir Lietuvos baikerių ledo ritulio rinktinės. Turnyras įrodė, kad bendraminčių tikrai yra ir kad mūsų sumanimas pasitvirtino. Mūsų rinktinė užėmė III-ją vietą. I-ąją vietą užėmė Latvijos baikerių rinktinė, II-ąją vieta laimėjo Rusijos baikerių rinktinė.
 
2011 metais turnyras vyko taip pat Rygos VOLVO arenoje. Dalyvavos tos pačios baikerių rinktinės kaip ir prieš metus. Turnyro nugalėtojais tapo Rusijos baikerių rinktinė. II-ąją vietą iškovojo latviai, III-ieji buvo Lietuvos baikeriai.
 
2012 metais turnyras persikėlė į Rusiją (Sankt-Peterburg). Dalyvavo Rusijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos baikerių ledo ritulio rinktinės. Tais metais mūsų klubo nariai turėjo traumuotų ir likę dalyvavo Lietuvos NLRL I-ojo diviziono čempionate, todėl Lietuvos baikerių rinktinę atstovavo kitų Lietuvos baikerių klubų nariai. Turnyro nugalėtojais tapo Rusijos baikerių rinktinė, II buvo latviai, III vietą laimėjo Lietuvos baikerių rinktinė.
 
2013 metų turnyras vyko Estijoje (Tartu). Dalyvavos keturios ištikimos šios sporto šakos atstovės, kaip ir kasmet. Beje jau į šį turnyrą atvyko baikerių klubų iš Lenkijos, Švedijos ir Suomijos, kurios pažadėjo ieškoti savo šalių baikerių klubų gretose narių prijaučiančių šiai sporto šakai, bei artimiausių turnyrų metu pristatyti savo šalių baikerių rinktines. Turnyro nugalėtojais tapo Latvijos baikerių rinktinė, II-ąją vietą užėmė Estijos baikerių ledo ritulininkai, III-ti buvo Lietuvos baikeriai. Galima būtų paminėti, kad Latvijos ir Rusijos baikerių rinktinės varžėsi turėdamos po 3 penketus, estai 2 penketus. Lietuvos baikerių rinktinė, dėl traumų ir gripo žaidė septyniese!!!
 
Kaip ir kiekvienas turnyras, jis vyktų nusistovėjusiu turnyro reglamentu. Žaidžiama per visą aikštelę, 2 kėliniai po 10 minučių. Žinoma neesame profesionalūs ledo ritulio žaidėjai, ir būtu sunku atlaikyti pilną varžybų laiką. Be to turnyras organizuojamas vieną dieną, ir logiška kad visoms komandoms sužaisti, nepakaktų laiko.
 
Linkėjimai nuo Elektrėnų baikerių klubo „STRANGERS MC“ narių ir visų Lietuvos baikerių-ledo ritulininkų !