Titulinis » Naujienos » Elektrėnuose atgaivinamos tradicijos

Elektrėnuose atgaivinamos tradicijos

2013-12-28
Elektrėnų sporto mokyklos informacija
              Šių metų gruodžio 21-22 dienomis įvyko kalėdinis trylikamečių, keturiolikamečių berniukų  ledo ritulio turnyras „ELEKTRENAI CUP U14“ , kuriame dalyvavo komandos iš trijų kaimyninių šalių - Lietuvos , Baltarusijos , Latvijos: „Junost“ Minskas ( Baltarusija) , OCOR Grodno (Baltarusija) , Jūrmala/Tukums (Latvija) , „Pardaugava“ ( Latvija) , HK „Riga“ ( Latvija) ESSM ( Lietuva, Elektrėnai). Turnyro organizatorius - Elektrėnų sporto mokykla po ledo rūmų renovacijos atgaivino tradicijas organizuoti tokius turnyrus ir šis sumanymas puikiai pavyko.
 
Dvi dienas vyko varžybos nuo ankstyvaus ryto iki vėlyvo vakaro, viso buvo sužaista penkiolika varžybų. Daugumos varžybų rezultatai paaiškėdavo pačioje rungtynių pabaigoje. Elektrėnų SSM susitiko su tikrai stipriomis komandomis: pirmąją turnyro dieną mūsų berniukai susitiko su HK „Riga“ ir po atkaklios kovos pralaimėjo 1:3. Antrasis varžovas su „Jurmala/Tukums“ buvo dar kietesnis kąsnis tačiau ESSM ledo ritulininkai ją įveikė rezultatu 5:4 ir įgavo daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. 21 dienos vakare jau laukė paskutinė  kova su "baltarusišku garvežiu" – „Junost“ komanda ir mūsų berniukai nusileido 3:5.
 
 
       Komandų dalyvių pasirengimo lygis pademonstravo, kad visos yra labai panašaus lygio, todėl viskas priklausys nuo 22-os dienos varžybų rezultatų,  kuomet visi turėjo sužaisti po dvi varžybas. Norint elektrėniškiams laimėti bent prizinę vietą reikėjo nugalėti abi varžovų komandas. Jie tai ir padarė: atkaklioje kovoje nugalėjo OCOR komandą iš Grodno rezultatu 2:1 ir jau lengvai įveikė „Pardaugavą“ iš Rygos.
 
 Turnyro galutinė rikiuotė :
 
Vieta, komandos pavadinimas:
 
1.    HK „Riga“     
2.    „Junost“ Minskas
3.   ESSM  Elektrėnai
4.   OCOR Grodno
5. „Jūrmala/Tukums“
6. „Pardaugava“  Riga
 
Buvo išrinkti ir apdovanoti  geriausi komandų žaidėjai. Turnyro komandos prizininkės apdovanotos taurėmis ir medaliais, kitos dalyvės - komandinėmis taurėmis. Turnyro dalyviai išvyko su gera nuotaika ir dovanomis. Dėkojame visiems organizatoriams ir ESSM komandos tėveliams už pagalbą.