Titulinis » Naujienos » Elektrėnų SSM: „mūsų tikslas – nugalėti“

Elektrėnų SSM: „mūsų tikslas – nugalėti“

2013-11-11
hockey.lt informacija
 Seniausia ir tituluočiausia Lietuvos vaikų ledo ritulio mokykla neabejotinai pripažįstama Elektrėnų savivaldybės sporto mokykla. Tiksliau šios mokyklos ledo ritulio sekcija.
 
Elektrėniškiai buvo nuolatiniai visų amžiaus ledo ritulio rinktinių „tiekėjai“.
 
Pastarąjį dešimtmetį Elektrėnai užleido savo pozicijas, tačiau tam buvo rimtų priežasčių.
 
Sunkiausiai mokyklai smogė ledo rūmų renovacija, kai du metus jaunieji ledo ritulininkai neturėjo ledo ir buvo priversti treniruotis kituose miestuose, o ir ne visus tenkino galimybė važinėti į Vilnių ar Kauną.
 
„Dabar gyvename pakiliom nuotaikom, viskas į grįžta į savo vėžes. Du metus „badavę“, jau džiaugiamės ledu ir normaliomis treniruotėmis. Dėl ledo nebuvimo nukentėjome nemažai, nes ne visi galėjo vežioti vaikus į kitus miestus, tad normalaus treniruočių proceso nebuvo“,- pokyčiais Elektrėnuose džiaugėsi savivaldybės sporto mokyklos direktorius Valdas Škadauskas.
 
Elektrėnų mokykla vaikus renka iš visų aplinkinių miestelių, tačiau didžiausia dalis tenka Elektrėnams. Beje, elektrėniškiai turi „šiltnamio sąlygas“ lyginant su didžiųjų miestų privačiais klubais.
 
„Turime vaikų ir iš Grigiškių, Vievio, tačiau daugiausia vietinių. Žinoma, mūsų sąlygos gerokai geresnės nei kituose miestuose, kur tėvai moka didžiules sumas už treniruotes. Pas mus vaikui treniruotės kainuoja simbolinį, 10 litų mokestį už mėnesį ir tai tikrai nebrangu“,- sakė Valdas Škadauskas.
 
Šalia patyrusių ir Lietuvoje gerai pažįstamų trenerių elektrėniškiai pritraukė ir taip vadinamos jaunosios kartos atstovų. Visi mokyklos treneriai yra ragavę aukščiausio lygio ledo ritulio, o Dovydas Kulevičius žaidžia iki šiol. Su vartininkais dirba Arūnas Aleinikovas.
 
„Nestovim vietoje ir trenerių klausimu. Mums daug padeda Berndas Haake, Lietuvos rinktinės treneris, kalbamės su Aigaru Ciprussu, HC „Baltica“ strategu. Tai žinomi specialistai, kurių pristatinėti nereikia“,- sakė V.Škadauskas.
 
Atsigaunanti mokykla stojasi ant kojų ir tvirtina, jog reikia truputėlį kantrybės, rezultatai bus. Visada aukščiausio lygio ledo ritulininkus paruošdavusi mokykla siekia tik vieno tikslo.
 
„Mūsų tikslas – nugalėti, kitų tikslų nėra. Nesvarbu, kuriam čempionate. Elektrėnai visada kaudavosi tik dėl aukščiausių tikslų, nesikeičia jie ir dabar“,- optimistiškai į ateitį žvelgė V.Škadauskas.