Titulinis » Naujienos » D.Zubrui su „New Jersey „Devils“ liko lemiamas kovų etapas

D.Zubrui su „New Jersey „Devils“ liko lemiamas kovų etapas

2014-03-29
hockey.lt informacija
 Šiaurės Amerikos ledo ritulio lygoje NHL rungtyniaujantis Dainius Zubrus su komandos draugais iš Naujojo Džersio  „Devils“ komandos kyla į lemiamą žygį dėl „Stanley“ taurės.
 
Norint kautis atkrintamosiose varžybose ir tęsti žygį dėl pasaulio čempionų titulo (taip dažnai Š.Amerikoje vadinami NHL nugalėtojai), D.Zubraus komandai (76 tšk.) reikia pakilti bent jau į aštuntąją Rytų konferencijos vietą.
 
Pats D.Zubrus tvirtina, jog komandai norint tęsti žygį dėl trofėjaus, reikia per likusias 9 rungtynes vos ne kiekvienoje dvikovoje iškovoti pergales.
 
„Iki reguliarojo sezono pabaigos liko devynios rungtynės, tad dabar mums reikia laimėti viską ir galvoti tik apie pergales. Manau, tik 7-8 pergalės užtikrins mums galimybę kovoti toliau, nors nuo 8 vietos skiria vos 4 taškai“,-hockey.lt skambučio užkluptas autobuse pakeliui su komanda vakarienės sakė Dainius Zubrus.
 
NHL lygoje į atkrintamąsias pateks aštuonios Rytų konferencijos komandos tokia tvarka: trys Atlanto divziono ir trys Metropoliteno diviziono komandos vietą atkrintamosiose užsitikrins tiesiogiai, dar dvi ekipos gaus taip vadinamąsias „laukines kortas“, kurios bus įteiktos geriausią rezultatą iš abiejų divizionų pademonstravusioms, tačiau į pirmuosius trejetukus nepatekusioms ekipoms.
 
Dabar D.Zubraus klubą nuo „laukinės kortos“ zonos skiria keturi taškai, o kol kas papildomų dviejų kvietimų zonoje žengia po 80 taškų turintis Colambuso „Blue Jackets“ ir Detroito „Red Wings“ klubai.
 
„Klube ypatingų nusiteikimų likusioms varžyboms nėra, visi puikiai supranta likusių rungtynių reikšmę. Reikia kautis kiekvienose rungtynėse ir galvoti tik apie artėjančią dvikovą. Dabar mūsų laukia rungtynės su Niujorko klubu ir po vakarienės su komanda keliaujame į viešbutį ir ruošiamės šiai kovai“,- sakė D.Zubrus.
 
„Jaučiuosi gerai ir neturiu kuo skųstis, nors nėra taip, kad būčiau visiškai sveikas. Neseniai turėjome ilgą rungtynių seriją namuose, tad buvo smagu, daug laiko praleidau su šeima“,- paklaustas apie fizinę būklę sakė D.Zubrus.