Titulinis » Naujienos » Dviejų įvarčių pranašumą iššvaisčiusi „Energija“ patyrė skaudų pralaimėjimą po pratęsimo (2 VIDEO)

Dviejų įvarčių pranašumą iššvaisčiusi „Energija“ patyrė skaudų pralaimėjimą po pratęsimo (2 VIDEO)

2017-01-23
LRK "Energija" informacija
 Sekmadienį Elektrėnų „Energija“ Baltarusijos aukščiausioje lygos rungtynėse pirmavo dviejų įvarčių persvara, tačiau trečiame kėlinyje ją iššvaistė ir po pratęsimo 4:5 (1:1, 3:1, 0:2, 0:1) nusileido Baltarusijos aštuoniolikmečių rinktinei.
 
„Energijai“ tai buvo jau penktosios rungtynės iš eilės per septynias dienas. Šiame rungtynių maratone „Energija“ iškovojo tris pergales ir patyrė du pralaimėjimus.
 
Su U-18 ekipa „Energija“ yra žaidusi dar sezono pradžioje - spalio mėnesį pirmose tarpusavio rungtynėse Elektrėnų ekipa išvykoje varžovams nusileido rezultatu 4:6, tačiau antrose atsirevanšavo ir išplėšė pergalę rezultatu 4:3.
 
Jau pačioje rungtynių pradžioje žiūrovai išvydo du įvarčius - šeštą kėlinio minutę Mantas Marcinkevičius (5:37) puikiu smūgiu į dešinį viršutinį vartų kampą išvedė „Energiją“ į priekį (1:0), tačiau jau po keleto minučių U-18 žaidėjas Ilja Solovjovas (7:45) išnaudojo daugumą ir išlygino rezultatą - 1:1.
 
 
 
Pirmame kėlinyje „Energija“ gavo keturis pašalinimus (8 baudos minutės) ir beveik pusę kėlinio žaidė mažumoje.
 
Antrojo kėlinio pradžioje Baltarusijos aštuoniolikmečiai po Nikita Piškailovas (23:33) metimo pirmą kartą rungtynėse išsiveržė į priekį - 2:1.
 
Šis įvartis tarsi pažadino „Energiją“, kuri pradėjo žaisti kur kas agresyviau ir greičiau. Jau šeštą kėlinio minutę, trečiose rungtynėse iš eilės, pasižymėjo Aimas Fiščevas (25:33), o dar po mažiau nei keturių minučių tas pats A.Fiščevas (29:15) sulaukė idealaus perdavimo iš Povilo Verenio ir sugrąžino „Energijai“ minimalų pranašumą - 3:2.
 
 
 
 
Nepraėjus nė dviem minutėms, Deividas Kazlauskas (30:43) įmušė ketvirtą elektrėniečių įvartį ir padidino pranašumą iki dviejų - 4:2.
 
Kėlinio pabaigoje „Energijai“ nepavyko išvengti baudos minučių, o paskutinėmis sekundėmis varžovai vos nepelnė įvarčio - baltarusių smūgiuotas ritulys atsitrenkė į virpstą.
 
Antrame kėlinyje „Energija“ užsidirbo 6 baudos minutes, tuo tarpu U-18 - 4.
 
Trečiame kėlinyje geriau sekėsi svečiams - šeštą kėlinio minutę Kirilas Mežeinikovas (45:25) sumažino aštuoniolikmečių rinktinės deficitą iki minimumo (3:4), o kėlinio viduryje vieno žaidėjo pranašumą išnaudojo l.Solovjovas (53:24).
 
Netrukus vienas iš „Energijos“ varžovų buvo nubaustas už pavojingą žaidimą aukštai pakelta lazda, o keliaudamas link nubaustųjų žaidėjų suolelio trenkė lazda į bortą. Už tokį elgesį teisėjai žaidėją pašalino iki rungtynių pabaigos.
 
Kėlinio pabaigoje Baltarusijos ekipa turėjo puikią progą išplėšti pergalę, tačiau teisėjas, peržiūrėjęs epizodą nusprendė, kad ritulys nekirto vartų linijos ir komandos žaidė pratęsimą.
 
Pratęsimo metu trise prieš tris žaidusios komandos aktyviai puolė, tačiau nepraėjus nei 2 minutėms nuo pratęsimo pradžios ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdo Aurimas Gaidauskas. Keturiese prieš tris žaidę svečiai sugebėjo realizuoti kiekybinį pranašumą ir surengę rezultatyvią ataką po Zacharo Poliščiuko įvarčio šventė dramatišką pergalę.
 
„Energija“ šiose rungtynėse užsidirbo 12 pašalinimų (24 baudos minutės), tuo tarpu aštuoniolikmečių rinktinė - 7 (40 baudos minučių).
 
„Energija“ per 33 rungtynes yra iškovojusi 16 pergalių ir su 46 taškais užima aštuntą vietą. Tuo tarpu U-18 ekip a per 38 susitikimus yra iškovojusi 22 pergales ir su 69 taškais tarp dvylikos komandų žengia penktoje pozicijoje.
 
Kitos tarpusavio rungtynės vyks jau pirmadienį nuo 19:00 val. Elektrėnų ledo rūmuose.
 
„Energija“ 4:5 (1:1, 3:1, 0:2, 0:1) Baltarusijos aštuoniolikmečių rinktinė
1:0 - Mantas Marcinkevičius (5:37, rez. perd. Vytautas Jagelavičius)
1:1 - Ilja Solovievas (dauguma) 7:45
1:2 - Nikita Piškailiovas (23:33)
2:2 - Aimas Fiščevas (25:33, rez. perd. Rolandas Aliukonis ir Povilas Verenis)
3:2 - Aimas Fiščevas (29:33, rez. perd. Rolandas Aliukonis ir Povilas Verenis)
4:2 - Deividas Kazlauskas (30:43, rez. perd. Aurimas Gaidauskas ir Aivaras Bendžius)
4:3 - Kirilas Mežeinikovas (45:25)
4:4 - Ilja Solovjovas (dauguma) (53:24)
4:5 - Zacharas Poliščiukas (63:14).