Titulinis » Naujienos » Dviejų įvarčių deficitą panaikinusi jaunių rinktinė iškovojo trečiąją pergalę iš eilės

Dviejų įvarčių deficitą panaikinusi jaunių rinktinė iškovojo trečiąją pergalę iš eilės

2024-04-17
hockey.lt informacija
Lietuvos jaunių iki 18 metų rinktinė toliau žengia nesustabdomai pasaulio jaunių IB diviziono čempionate.
 
Tik pernai bilietą į šį divizioną iškovoję lietuviai iškovojo trečiąją pergalę iš tiek pat galimų. Šiandien jie 5:2 palaužė Korėjos komandą.
 
Šios rungtynės lietuviams buvo bene sunkiausios. Nors lietuviai kur kas dažniau atakavo varžovų vartus, oponentai sugebėjo įpusėjus rungtynėms turėti dviejų įvarčių pranašumą atlikę vos keturis metimus į vartus. Pirmajame kėlinyje pasižymėjo Mookyungas Kangas, o iškart po pirmosios pertraukos Eunchanas Sohas padidino pranašumą.
 
Lietuvos rinktinės puolimą išjudino Simas Ignatavičius. Įkirtęs link vartų jis gavo perdavimą ir pasiuntė ritulį į varžovų vartus (34:35, rez. perd. Dovydas Jukna, Titas Krakauskas).
 
Trečiajame kėlinyje lietuviai visiškai perėmė iniciatyvą, varžovams net neleisdami pagalvoti apie atakas. Galiausiai tai davė vaisių, kai iki trečiojo kėlinio pabaigos likus žaisti dešimt minučių iš toli ritulį į viršutinį vartų kampą įsmeigė Tadas Šližys (50:14, rez. perd. Pijus Pranskevičius, Deimantas Šulinskas).
 
Galutinai palaužti varžovus pavyko kai oponentų vartininkas gavo 5+20 nuobaudą. Jį pakeitusiam kolegai per penkių minučių laikotarpį ritulį iš savo vartų teko traukti tris kartus.
 
Iš pradžių S. Ignatavičius iššovė į artimąjį viršutinį vartų kampą (53:26, rez. perd. Dovydas Jukna, Daniilas Kovalenko), o netrukus iš arti į vartus jis jau nukreipė žemą komandos draugo metimą (54:37, rez. perd. Simonas Valivonis, Dovydas Jukna).
 
Galiausiai galutinį tašką po minutės padėjo Daniilas Kovalenko. Gynėjas nučiuožė į patogią aikštės zoną ir tiksliu metimu nubraukė paskutines oponentų viltis (55:51, rez. perd. S. Ignatavičius, Simonas Valivonis).
 
Tris pergales iš tiek pat galimų turintys lietuviai pirmauja savo divizione. Poryt jų laukia rungtynės su slovėnais.