Titulinis » Naujienos » Dramatiškose rungtynėse – tolimas įvartis, S.Kiršio „hat-trick'as“ ir „Bizonų-Ekobazės“ pergalė prieš „Orakulą“ (fotogalerija)

Dramatiškose rungtynėse – tolimas įvartis, S.Kiršio „hat-trick'as“ ir „Bizonų-Ekobazės“ pergalė prieš „Orakulą“ (fotogalerija)

2022-10-10
LRML inf., Tito Pacausko nuotr.
Pirmadienį Elektrėnų ledo arenoje vykusiose Lietuvos ledo ritulio mėgėjų lygos (LRML) čempionate Kauno „Bizonai-Ekobazė“ po įtemptos ir atkaklios kovos 5:4 (2:0, 1:1, 2:3) nugalėjo Vilniaus „Orakulo“ ledo ritulininkus.
 
Kur kas mažesne sudėtimi į Elektrėnus atvykę „Bizonai-Ekobazė“ jau penktą susitikimo minutę Simui Bakui (04:04, rez. perd. Šarūnas Citavičius) išnaudojus kiekybinę persvarą išsiveržė į priekį, o netrukus skirtumą padvigubino Sergejus Kiršys (07:28, rez. perd. Michailas Starkovas).
 
Antrojo kėlinio pradžioje Pavelas Nogtevas (26:15, rez. perd. Nikolajus Sidorovas ir Artiomas Sidorovas) skirtumą sušvelnino, tačiau jau netrukus sekė kauniečių atsakas, kai antrą savo įvartį pelnė S.Kiršys (28:05, rez. perd. M.Starkovas).
 
Trečiame kėlinyje pasipylė įvarčių lietus. Kėlinio pradžioje „Orakulo“ ledo ritulininkai surengė varžovų vartų šturmą, o per 9 sekundes po įvartį pelnė Artūras Grigonis (42:10) ir Vitalijus Daukševič (42:19, rez. perd. A.Sidorovas ir Pavelas Nogtevas) bei rezultatas tapo lygus – 3:3.
 
47-ą susitikimo minutę kauniečius vėl į priekį išvedė Dainius Tumėnas (46:16, rez. perd. Šarūnas Citavičius), o neįtikėtiną įvartį grubiai suklydus „Orakulo“ komandos vartininkui Eduardui Stankevičiui įmušė iš savo kone savo aikštės pusės ritulį metęs ir trečią įvartį pelnęs S.Kiršys (51:53, rez. perd. Adas Kirdeikis ir artūras Gavrilovas).
 
 
Visgi tai dar nebuvo pabaiga ir netrukus Marijanas Purmalis (57:22, rez. perd. A.Sidorovas ir Pavelas Jermakovas) sušvelnino „Orakulo“ deficitą iki minimumo – 4:5.
 
Po kelių pertraukėlių ir abiem komandoms išleidus smogiamuosius penketus įtampa pasiekė aukščiausią tašką ir nors likus 24 sekundėms „Orakulo“ ekipa vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju bei nuolat spaudė varžovus jų aikštelės pusėje, tačiau išlyginamojo įvarčio pasiekti nepavyko ir „Bizonai-Ekobazė“ šventė pergalę.
 
Naudingiausiu žaidėju „Bizonai-Ekobazė“ komandoje buvo pripažintas S.Kiršys, tuo tarpu „Orakulo“ – vartininkas E.Stankevičius.
 
Kitas rungtynes „Orakulas“ žais spalio 24-ą dieną prieš Vilniaus „Feniksą“, tuo tarpu „Bizonai-Ekobazė“ spalio 27-ą susikaus su „Ober-Haus“.