Titulinis » Naujienos » D.Pliskauskas paskutinę sekundę išplėšė pratęsimą, o baudinių serijoje – pergalę

D.Pliskauskas paskutinę sekundę išplėšė pratęsimą, o baudinių serijoje – pergalę

2015-10-12
Sportas.lt informacija
Anglijos „Premier“ lygoje fantastiškas rungtynes sužaidė Darius Pliskauskas, o jo atstovaujama Piterboro „Phantoms“ komanda sekmadienį namuose po baudinių serijos 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pranoko Basingstouko „Bison“.
 
„Bison“ pirmavo po antrajame kėlinyje pelnyto Aarono Connolly (29:33 min.) įvarčio ir šią persvarą išsaugojo labai ilgai. „Phantoms“ rungtynių pabaigoje surengė šturmą prie varžovų vartų, bet pasižymėti jiems niekaip nepavyko. Likus 3 sek. „Phantoms“ laimėjo ritulio išmetimą prie „Bison“ vartų ir D.Pliskauskas, nieko nelaukdamas, atliko smūgį į varžovų vartus. Lietuvio smūgiuotas ritulys paskutinę kėlinio sekundę stebuklingai įlėkė į vartus ir pakėlė žiūrovus ant kojų.
 
Pratęsime abi komandos gynėsi sėkmingai, o baudinių serijos didvyriu vėl tapo D.Pliskauskas. Lietuvis vienintelis sugebėjo atlikti tikslų smūgį ir išplėšė komandai fantastišką pergalę.
 
Šeštadienį „Phantoms“ išvykoje 5:2 (1:1, 3:1, 1:0) nugalėjo Mančesterio „Phoenix“. Tąkart D.Pliskauskas atliko 2 rezultatyvius perdavimus.
 
Šefildo „Steeldogs“ su Arnoldu Bosu išvykoje net 1:11 (1:3, 0:3, 0:5) buvo sutriuškinta Svindono „Wildcats“, o namuose po baudinių serijos 3:4 (3:1, 0:1, 0:1, 0:0, 0:1) pralaimėjo Milton Keinso „Lightning“. Lietuvis pirmose rungtynėse nepasižymėjo, o antrose atliko 2 rezultatyvius perdavimus.
 
D.Pliskauskas per 10 šio sezono rungtynių įmušė 5 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o A.Boso sąskaitoje per 9 mačus – 8 įvarčiai ir 5 rezultatyvūs perdavimai.
 
„Phantoms“ (16 tšk.) užima 2-ą vietą, o „Steeldogs“ (8 tšk.) rikiuojasi 9-a tarp 10 ekipų.