Titulinis » Naujienos » „Delovaja Rus-2“ balansuoja ties atkrintamųjų riba

„Delovaja Rus-2“ balansuoja ties atkrintamųjų riba

2013-03-11
NLRL informacija
Nacionalinės ledo ritulio lygos I-o diviziono Vakarų konferencijoje Kaliningrado „Delovaja Rus-2“ (Rusija) ekipa Šiauliuose sužaidė dvejas rungtynes su vietos „Ledo linija“ ir su varžovais pasidalino po pergalę – 2:7 (1:1, 0:3, 1:3) ir 6:3 (3:0, 2:2, 1:1).
 
Abejos rungtynės vyko atkakliai. Pirmoje dvikovoje lemiamu tapo antras kėlinys, kai „Ledo linija“ per dvi dvi su puse minutės pelnė 3 įvarčius ir pabėgo nuo varžovų 4:1. „Delovaja Rus-2“ prisivyti nebesugebėjo.
 
Antrosiose rungtynėse jau rusai nuo pirmųjų minučių žaidė drausmingai ir vieni mušė įvarčius iki pat antrojo kėlinio vidurio, kai pirmavo net 5:0.
 
„Ledo linija“ atsibudo tik antrojo kėlinio pabaigoje sušvelninusi skirtumą iki 2:5.
 
Trečio kėlinio pradžioje po Dmitrijaus Panovo įvarčio rezultatas tapo 3:5 ir lietuviai ėmė spausti varžovus. Tačiau neišnaudoję kiekybinės persvaros šiauliečiai praleido Aleksejaus Šestakovo įvartį iki rungtynių pabaigos likus mažiau nei trims minutėms. „Ledo linija“ panaikinti trijų įvarčių deficito nesugebėjo.
 
Rusijos komanda ir toliau balansuoja ties patekimo į atkrintamąsias varžybas riba. Klubo taškų koeficientas 1,50 (surinkti sezono taškai dalinami iš žaistų rungtynių skaičiaus). Septynios iš aštuonių atkrintamųjų ekipų jau aiškios, o į aštuntąją vietą pretenduoja Rusijos ekipa ir dvi Centro diviziono komandos – Kauno „Bizonai-2“ ir Marijampolės „Sūduva“. Marijampolės klubas tik mušdamas įvarčius dešimtimis ir laimėdamas paskutines abejas rungtynes gali patekti į atkrintamąsias. Realesni „Bizonų-2“ šansai, kuriems per rungtynes su „Sūduva“ tereikia pergalės ir laukti, jog „Delovaja Rus-2“ iš likusių keturių rungtynių laimės ne daugiau nei dvi. Jei rusai labai nesėkmingai baigs sezoną, į atkrintamąsias pateks arba „Bizonai-2“, arba „Sūduva“.
 
„Delovaja Rus-2“ – „Ledo linija“ 2:7 (1:1, 0:3, 1:3).
„Delovaja Rus-2“: S.Raskačnovas 2 įvarčiai.
„Ledo linija“: D.Panovas 2, E.Trankalis, V.Parchomenka, S.Krumkačius, E.Trankalis, M.Šlepetis po 1 įvartį.
 
„Ledo linija“ – „Delovaja Rus-2“ 3:6 (0:3, 2:2, 1:1).
„Ledo linija“: E.Trankalis, S.Krumkačius, D.Panovas po 1 įvartį.
„Delovaja Rus-2“: A.Šestakovas 2, A.Kolcovas, D.Abramovas, O.Gromovas, A.Kazakovas po 1 įvartį.