Titulinis » Naujienos » Debiutavusios Klaipėdos „ledinukų“ varžybos pranoko lūkesčius

Debiutavusios Klaipėdos „ledinukų“ varžybos pranoko lūkesčius

2022-02-13
 Sunku net patikėti, kokio populiarumo sulaukė visai neseniai sumanytos ir realybe virtusios Klaipėdos „Ledinukų“ lygos pirmenybės.
 
Debiutiniame – pirmajame ture ant ledo siautė dešimties metų ir jaunesni berniukai ir mergaitės, kurių šešiose komandose buvo per 60.
 
Nors rezultatai nebuvo skaičiuojami, turnyrinė lentelė nebuvo pildoma, tačiau ant ledo ir ypač už apsauginių stiklų buvo karšta it vidurvasarį Afrikoje.
 
Treneriai džiaugėsi, kad tėveliai, sirgdami už savo mažąsias atžalas, stebino korektišku elgesiu. Nors azartas, emocijos liejosi (žinome, kad tėveliai yra geriausi specialistai), kaip vanduo per potvynį, tačiau neišsiliejo per kraštus. Vyravusia draugiška atmosfera liko patenkinti visi: dalyviai, žiūrovai, treneriai ir net teisėjai.
Net „Akropolyje“ tvarką prižiūrintis Vincas sakė, kad tokių draugiškų, malonių varžybų dar nėra matęs.
 
Žinia, kiekviename ture meistriškumą demonstruos visos šešios komandos (iš „Klaipėdos“, „Skato“ ir „Klaipėdos Baltijos“). Joms teks žaisti ne penkerias, o ketverias varžybos. Organizatoriai nusprendė, kad tų pačių mokyklų ekipos nežais tarp savęs.
 
Pagal nuostatus ekipas sudaro trys trijulės, kuriose yra dar ir po vieną atsarginį žaidėją. Vienoje trijulėje – 2012 m. gimę vaikai, kitoje – 2013 m., trečioje – 2014–2015 m. gimę „ledinukai“.
 
Visi pirmojo turo dalyviai (pradininkai) buvo apdovanoti aukščiausios prabos medaliais. Garantuotai jie papuoš namus, pakabinti matomiausiose vietose.
 
Pasak varžybų organizatoriaus Audriaus Kanclerio, pirmasis turas praėjo esant fantastiškai atmosferai. Pagrindinis „Ledinukų“ lygos tikslas, kad vaikai gautų žaisti kuo daugiau, o tuomet kils jų ir Klaipėdos ledo ritulio lygis.
 
Uostamiesčio vaikučių turnyrai yra tarsi alternatyva Lietuvoje vykdomoms „pipiriukų“ varžyboms, nes jos vyksta labai retai.
 
O pajūryje „ledinukams“ nereikės klausinėti tėvelių, kada kitos varžybos. Jos „Akropolio“ ledo arenoje vyks du kartus per mėnesį. Kažin, ar spės aprangos išdžiūti, nes vasario 19-ąją „ledinukai“ vėl bus pakviesti pasivaržyti – vyks antrasis turas.