Titulinis » Naujienos » D.Bogdziulis užsirekomendavo Ukrainoje jau pirmajame turnyre

D.Bogdziulis užsirekomendavo Ukrainoje jau pirmajame turnyre

2013-08-06
hockey.lt informacija
 Lietuvis ledo ritulininkas Danielis Bogdziulis sėkmingai pradėjo karjerą Ukrainoje, KHL ekipos Donecko „Donbass“ jaunimo klube „Molodaja gvardija“. Ledo ritulininkas pasižymėjo jau pirmajame turnyre, kur lietuvis tapo rezultatyviausiu komandos žaidėju.
 
D.Bogdziulis su ekipa dalyvavo turnyre Belgorode (Rusija). Kur sužaidė keturias rungtynes.
 
Donecko „Molodaja gvardija“ komanda laimėjo šį turnyrą, nugalėjusi „Belgorodo“, „Eltos“, „Rosoš“ ekipas, o D.Bogdziulis buvo rezultatyviausias savo ekipoje. Per ketverias rungtynes lietuvis pelnė 5 įvarčius ir pagal šį rodiklį komandoje jam nebuvo lygių.
 
Kartu su komandos draugu Jurijumi Petrangovskiu D.Bogdziulis surinko po 8 rezultatyvumo taškus ir buvo geriausi ekipoje. Pagal „plius minus“ rodiklį lietuvis buvo trečias komandoje.
 
„Sąlygos komandoje puikios, nieko netrūksta. Treniruojamės ypatingai sunkiai, nėra laiko nei pramogoms, nei laisvalaikiui. Buvo 10-ies dienų stovykla, tai vyko „sausos“ treniruotės po tris kartus per dieną. Grįžę po stovyklos, gavom treniruočių ant ledo po penkias valandas per dieną. Taip, kad neliūdna“,- hockey.lt puslapiui juokavo D.Bogdziulis.
 
Beje, D.Bogdziulio klubas greitu laiku gali persikelti į naują areną, kuri jau turi pavadinimą „Kalmius arena“.
 
„Molodaja gvardija“ ir „Donbass“ komandos žaidžia „Družba“ arenoje, kur telpa 4200 žiūrovų. Šioje arenoje pavasarį pasaulio čempionate žaidė ir Lietuvos rinktinė.
 
Ukrainiečiai užsimojo pastatyti daugiau nei 10.000 žiūrovų talpinančią universalią areną ledo rituliui, krepšiniui ir kitoms reikmėms.