Titulinis » Naujienos » Dariaus ir Girėno lyga: pirmaujantis KARYS ir sugrįžęs ROKIŠKIS.

Dariaus ir Girėno lyga: pirmaujantis KARYS ir sugrįžęs ROKIŠKIS.

2024-02-13
Įpusėjo trečiasis Dariaus ir Girėno ledo ritulio lygos sezonas. Šiame sezone lygoje rungtyniauja 5 komandos: „HC Banginiai“, Vilniaus „Hockey Punks“, „Karys“, „HC Poseidonas“ ir „HC Rokiškio Grizliai“. Lygoje komandos sužais 4 ratus, viso po 16 rungtynių kiekviena komanda. Komandoms sužaidus po 9-11 rungtynių lygoje pirmauja Kario komanda, nuo jų nedaug atsilieka rokiškėnai. Į atkrintamąsias varžybas pateks 4 geriausios komandos, kur pusfinalyje bus žaidžiama dviejų rungtynių serija, o finaluose - vienos.
 
                      1 vieta. KARYS (11 rungtynių, 27 taškai). Praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai Kario komanda šiemet rimtai nusitaikė į aukso medalius. Prieš sezoną komandą papildė visas būrys jaunų žaidėjų, kurie kartu su likusiais komandos lyderiais pateisino favorito statusą ir sezono starte iš 11 rungtynių laimėjo 9. Abu pralaimėjimus Kario komandą patyrė Winter Classic rungtynėse Rokiškyje po atviru dangumi prieš HC Rokiškio Grizlius 1:5 ir 4:10. Šios komandos dar susitiks vieną kartą, po kurių ir paaiškės kas lygos reguliariajame sezone užims pirmąją vieta.
 
                      Kario komandos vadovas Ramūnas Grėsius: „Kario komanda džiaugiasi Dariaus ir Girėno lygos augimu. Šį sezoną lygoje turime lygiavertes penkias komandas su kuriomis kiekvienos varžybos yra kovingos iki paskutinės sekundės. Kario komandai tai yra puiki patirtis ir nuostabus pasiruošimas Baltijos šalių karių žiemos žaidynėms. Džiugu, kad lyga vienija žaidėjus, kurie yra atstovavę šalies nacionalines rinktines ir suteikia galimybę jaunimui integruotis į aukštesnio lygio čempionatą. Kario komanda džiaugiasi galėdama suteikti ledo ritulininkas galimybę atliekant nuolatinę pradinę privalomąją karo tarnybą tęsti sportinį kelią ir galėdama prisidėti prie bendruomenės švietimo apie Lietuvos kariuomenę. Komandai be šauktinių ir profesinės karo tarnybos karių didelį indelį įdedą ir Šaulių sąjungos atstovai. Kario komanda tikisi garbingų dvikovų finaluose ir didesnio sirgalių įsitraukimo Dariaus ir Girėno lygoje.“
 
 
2 vieta. HC Rokiškio Grizliai (9 rungtynės, 21 taškas). Po ilgos pertraukos į didžiąją areną Rokiškis grįžtą nauju pavadinimu HC Rokiškio Grizliai ir atnaujinta arena, kurią po ilgų laukimo metų uždengė stogas. Rokiškio komandą sudaro vien vietiniai žaidėjai, anksčiau atstovavę įvairias šalies rinktines ir daugkartinę šalies čempionatų dalyvę Rokiškio Rokiškis komandą. Lygoje rokiškėnai patyrė tik 2 pralaimėjimus išvykose prieš Kario (2:5) ir Vilniaus Hockey Punks (3:4) komandas, o šiuo metu yra iškovoję net 6 pergales iš eilės. Puikią formą demonstruojantys rokiškėnai yra vieni iš pagrindinių favoritų užimti pirmąją vietą lygoje.
 
Rokiškio Grizlių komandos vadovas Dominykas Deksnys: „Rokiškio komandai startas Dariaus ir Girėno lygoje buvo sunkus dėl treniruočių stokos. Išliejus ledą Rokiškio ledo arenoje, komanda pradėjo intensyviai treniruotis ir rezultatai pagerėjo. Tikimės, kad finišuojant taipogi pavyks išlaikyti gerą fizinį pasiruošimą ir iškovoti medalius debiutiniame sezone.“
 
3 vieta. Vilniaus Hockey Punks (9 rungtynės, 12 taškų). Praėjusio sezono sidabro medalių laimėtojai sezoną pradėjo pasipildę keliais žaidėjais dar pernai žaidusiais pagrindinėje komandoje OHL lygoje. Tačiau sezono startas nebuvo pats sėkmingiausias. Komandai ne visada pavyksta surinkti visus geriausius žaidėjus rungtynėms dėl ko komanda patyrė 5 pralaimėjimus ir iškovojo 4 pergales. Tačiau turint tokius patyrusius ir aukšto meistriškumo žaidėjus „pankai“ dar tikrai pakovos dėl aukščiausių vietų lygoje. Praėjusius du sezonus Vilniaus Hockey Punks liko antroje vietoje ir jei šiemet pavyks dažniau surinkti visus pagrindinius žaidėjus tai neabejotinai pasistengs nutraukti šią nesėkmingą finalų seriją.
 
4 vieta. HC Banginiai (11 rungtynių, 9 taškai). Prieš sezoną praradę vieną savo lyderių E. Trukšnį, praėjusio sezono čempionai HC Banginiai sezoną pradėjo 6 pralaimėjimais iš eilės. Tačiau sezono metu pasipildę naujais žaidėjais sugebėjo atsitiesti ir įsitraukti į kovą dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Per paskutines 5 rungtynes iškovojo 3 pergales bei tik minimaliais rezultatais pralaimėjo lygos lyderiams Kariui (4:5) ir Grizliams (4:7). Iškovoję pergalę atkakliose paskutinėse rungtynėse prieš tiesioginį konkurentą HC Poseidoną 4:2, Banginiai įgijo 3 taškų pranašumą dėl vietos atkrintamosiose. Ko gero paskutinėse tarpusavio rungtynėse ir spręsis kuri komanda keliaus į atkrintamąsias, o kuriai sezonas bus baigtas.
 
Banginių vadovas Simas Sakaitis: „Sezono pradžioje susidūrėme su žaidėjų trūkumų dėl ko ir rezultatais pasidžiaugti neteko, tačiau pavyko pasistiprinti keliais žaidėjais ir dabar jau turim pakankamai konkurencingą sudėtį kovoti su visomis komandomis. Pirminis komandos tikslas patekti į atkrintamąsias varžybas, o paskui žiūrėsim toliau. Pažadame, kad kovosim su visais varžovais ir pergalių lengvai neatiduosim.“
 
5 vieta. HC Poseidonas (10 rungtynių, 6 taškai). Praėjusio sezono ketvirtos vietos savininkai sezoną pasitiko labai nepasikeitę. Sezoną pradėję dviem pergalėmis prieš HC Banginius (3:2) ir Vilniaus Hockey Punks (5:2) komanda pateko į duobę ir jau pralaimėjo 8 kartus iš eilės. Poseidonas dar neprarado vilčių patekti į atkrintamąsias varžybas, tačiau norint tai padaryti teks pagerinti žaidimą ir būtinai laimėti prieš tiesioginius konkurentus HC Banginius paskutinėse tarpusavio rungtynėse. Komandoms surinkus vienodai taškų aukštesnę vietą užims komanda kuri tarpusavio rungtynėse turės pranašumą.
 
Dariaus ir Girėno lygoje pusfinaliuose bus žaidžiama iš dviejų rungtynių ir skaičiuojamas bendras abiejų rungtynių rezultatas. Pusfinaliuose susitiks 1 vieta su 4 ir 2 vieta su 3. Pusfinaliai numatyti balandžio viduryje. Komandos žais po vienerias rungtynes namų arenoje ir išvykoje.
Finalinės rungtynės numatytos gegužės 4 dieną, iš karto po Pasaulio ledo ritulio čempionato Vilniuje. Finalų vieta ir laikas bus patikslinti vėliau.
 
Rezultatyviausi lygos žaidėjai:
1.     Paulius Macijauskas (Karys) – 22 taškai (7 įvarčiai, 15 perdavimų);
2.     Simas Sakaitis (HC Banginiai) – 21 taškas (15 įvarčių, 6 perdavimai);
3.     Jaunius Jasinevičius (HC Rokiškio Grizliai) – 17 taškų (8 įvarčiai, 9 perdavimai);
4.     Arnas Palšauskas (Karys) – 16 taškų (7 įvarčiai, 9 perdavimai);
5.     Saulius Limontas (HC Rokiškio Grizliai) – 16 taškų (6 įvarčiai, 10 perdavimų).