Titulinis » Naujienos » Dar vienas dramatiškas Lietuvos ir Estijos mūšis baigėsi estų pergale po baudinių serijos (VIDEO)

Dar vienas dramatiškas Lietuvos ir Estijos mūšis baigėsi estų pergale po baudinių serijos (VIDEO)

2022-11-11
hockey.lt informacija
Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė „Baltic Challenge Cup“ turnyre sužaidė dramatiškas rungtynes su Estijos rinktine.
 
Penktadienio vakaro rungtynėse Lietuvos rinktinė po baudinių serijos 3:4 nusileido Estijos komandai. Varžovams tai buvo antroji pergalė per tiek pat rungtynių, o lietuviams tai buvo pirmasis taškas turnyre.
 
 
Pirmajame kėlinyje abi komandos sėkmingai žaidė gynyboje ir daug darbo vartininkams nebuvo.
 
Antrajame kėlinyje vyravo kur kas aktyvesnis žaidimas ir kartą Lietuvos rinktinę išgelbėjo vartų konstrukcija. Kiek vėliau Karolis Krasilnikovas pabėgo į greitą ataką bei tiksliu metimu išvedė Lietuvos rinktinę į priekį (27:31, rez. perd. Laisvydas Kudrevičius). Po kelių minučių individualų meistriškumą demonstravo jau Martynas Grinius įvarčiu padvigubindamas rezultatą (33:46, rez. perd. Eimantas Noreika, Edgaras Protčenko).
 
Savo atsakymą estai surengė po kelių minučių, kai daugumoje Robertas Arrakas neatremiamu metimu pasiuntė ritulį į Lauryno Lubio vartus (35:02, rez. perd. Danilas Kulintsevas, Robertas Rooba).
 
Trečiajame kėlinyje estams pavyko išlyginti rezultatą, kai ritulys skrodė vartų tinklą po Roberto Roobos metimo (47:03, rez. perd. Kristjanas Kombe).
 
Pranašumą lietuviams sugrąžino Markas Kaleinikovas: po Kosto Gusevo reido puolėjas gavo perdavimą bei nieko nelaukdamas galingu metimu nepaliko vilčių varžovų vartininkui (51:59, rez. perd. K. Gusevas). Visgi, išlaikyti pranašumo lietuviams nepavyko ir Markas Vitanenas išlygino rezultatą (58:56).
 
Pratęsime varžovai turėjo galimybę daugumai, bet jos neišnaudojo ir nugalėtojas sprendėsi baudinių serijoje. Pirmasis lietuvių bandymas buvo tikslus: Paulius Gintautas išvedė lietuvius į priekį, bet vėliau Marko Kaleinikovo, Ugniaus Čižo, Martyno Griniaus ir Ilja Četvertako bandymai buvo netikslūs, o varžovai pasižymėjo du kartus bei džiaugėsi pergale.
 
 
Po rungtynių Lietuvos rinktinės treneris Ronas Pasco pasidžiaugė savo auklėtinių nusiteikimu.
 
„Dar vienos sunkios rungtynės, kuriose kovėmės iki galo. Šiandien abi komandos dirbo labai sunkiai ir mums su estais vėl prireikė pratęsimo. Matosi, jog šioje kaimyniškoje kovoje niekas nenori nusileisti, bet šį kartą sėkmė šypsojosi varžovams“, - kalbėjo rinktinės treneris.
 
Rytoj 16:00 val. Lietuvos rinktinė sužais paskutines rungtynes su Latvijos studentų rinktine.